Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Биков: Вярвам повече на НАТО, отколкото на Румен Радев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:18 / 27.05.2021Коментари (0)444
©
"Има много строен и тежък ред, по който се случва подслушването със специални разузнавателни средства. Първо трябва да има доказателства, че се води разследване. Че човекът, който бива подслушван, е заподозрян в тежко престъпление". Това заяви в студиото на "Здравей, България" по NOVA Тома Биков от ГЕРБ по повод скандала с подслушванията на политици.

 

"Ако някой от тях е бил засечен в разговор с оперативно интересни лица, а именно заподозрени за тежки престъпления хора, може и да има такива разработки. Но да бъдат подслушвани целенасочено политици – има си разследвания, за които мисля, че за нито един политик не може да бъде доведена тази процедура, която минава първо през съд, а после през Бюрото за контрол на СРС-та", категоричен е той.

"Не мога да коментирам човек като Хаджигенов. Утре някой ще каже, че са 150. И каза, че след изборите ще ги обявят. Редът за подслушванията е доста тежък. Виждате с какво се занимаваме месец преди изборите. Вместо да дискутираме какво ще става в държавата", заяви Тома Биков от ГЕРБ по Нова телевизия.

По думите му министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и премиерът Стефан Янев трябва да излязат с доказателства за твърденията си за подслушване на политици. 

"Видяхте какво се случи. Нямаше един довод за отстраняването на шефа на ДАНС "уронване на престижа". И то само дни след като получи висока оценка от НАТО. Вярвам повече на НАТО, отколкото на Румен Радев. На Радев отдавна не вярвам", допълни той.

"Важните твърдения са техните. Всичко друго са спекулации. Г-н Рашков и г-н Янев са хора, които заемат едни публични позиции, и то много сериозни. Те трябва да излязат и да предоставят доказателства, но те вече няколко дни си мълчат, след като си позволиха да хвърлят тези обвинения срещу службите", подчерта Биков.

По повод уволнението на шефа на ДАНС той коментира, че единственият мотив, който е чул за това е "уронване на престижа".

"Това означава, че не е намерен нито един друг повод, за уволнението на този човек. Уронване на престижа е всичко. Това е в тяхната представа. Дори Стефан Янев каза "Създал е усещане за политизиране". Заради създаване на усещане ние уволняване директора на контраразузнаването, няколко седмици, след като е получил висока оценка от НАТО", заяви Тома Биков.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: