Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Безплатна фотокнига за "различните" деца
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:37 / 01.06.2021Коментари (0)341
©
Фондация "Просвета“ се присъединява към благородната кауза "Да се запознаем с "различните“ деца на България“. Заедно с Националната асоциация на ресурсните учители (НАРУ) Фондацията подкрепя проекта, в чийто фокус са децата със специални потребности, за да може да стигне до училищата в цялата страна, а чрез тях и до българските деца.

"Радваме се да подкрепим тази толкова смислена инициатива и неслучайно решихме да го обявим точно днес, в Деня на детето, защото той най-силно символизира идеята, че всички деца заслужават внимание, грижа, обич, подкрепа и разбиране“ – споделиха от "Просвета“.

Обединението на ресурсните учители също убедено подкрепя инициативата, защото разбирането и приемането на децата с различни потребности е най-голямото предизвикателство, пред което ресурсните учители се изправят всеки ден.

Кратките описания към снимките и разказаните лични истории докосват сърцата на читателя.

 

Например историята на Виктория, чието име значи "Победа“ и която също като другите деца иска да играе, да учи, да мечтае и да сбъдва мечтите си. Или разказът от първо лице на 10-годишната Николета, която не може да ходи заради мускулна дистрофия, но много иска да спортува и да намира нови приятели. От страниците се запознаваме и с Митко, който е само на пет години и за мама е най-смелото момче на света. Страда от изключително рядко заболяване, но любимото му изречение е "Аз мога сам“.

Останалите истории в книгата са също толкова трогателни. А целта на създателите на тази книга – Анна Йончева (автор на проекта "Различните“ деца на България“) и Ваня Тодорова (Фондация "Можем заедно“), е да покажат на всички останали деца, че техните връстници със специални потребности не са по-различни от тях. Те също обичат да играят, да се смеят, да рисуват, да ходят на училище, да имат приятели...

Идеята на Анна и Ваня е да запознаят учениците още в най-ранна възраст с "различните“ деца, за да се научат да ги приемат, уважават и разбират. Фондация "Просвета“ заедно с Националната асоциация на ресурсните учители ще съдейства книгата да стигне до всички училища и ученици, както и до всички ресурсни центрове в страната. Апелът им е книгата да бъде представена на децата в часа на класа или в друга подходяща учебна форма, за да бъдат те по-добре информирани, емпатични и приемащи другите. Авторите и подкрепящите организации се обръщат и към родителите с призив да отделят малко време и да запознаят децата си с героите, представени във фотокнигата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: