Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Без камиони през уикенда по магистралите заради трафика към морето
Автор: Пламена Николова 17:27 / 30.05.2019Коментари (1)611
©
Заради очаквания засилен трафик към морето през летния сезон ще бъде спирано движението на тежкотоварните автомобили по магистралите и натоварените пътища в пиковите часове в края на работната седмица и през уикендите. От 1 юни (събота) влиза в сила заповедта за движение на камионите над 12 тона през летните месеци. Целта е да се улесни пътуването, да се повиши безопасността и да се избегнат задръстванията. Това обявиха на съвместна пресконференция в Агенция “Пътна инфраструктура" (АПИ) Радослав Влахов, член на Управителния съвет на АПИ, инж. Иван Досев, директор на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ и главен инспектор Калоян Драганов от ГД "Национална полиция" на МВР.

В петък и събота, когато се очаква интензивно движение в посока Варна и Бургас в участъците с ремонтни дейности на автомагистралите "Хемус" и "Тракия", ще има две ленти за движение в посока морето, а в неделя и понеделник две ленти в посока София. Тази организация на движение сработи успешно в почивните дни около 24 май и бяха избегнати тапи по магистралата, отчетоха от АПИ и “Пътна полиция".

До края на юни ще приключат ремонтите по АМ “Тракия". Всички временни ограничения на движението ще бъдат премахнати и шофьорите ще пътуват без ограничения, съобщи инж. Иван Досев. По магистрала "Хемус" строителните работи в тръбата на тунел "Витиня" в посока София, на съоръжението край село Потоп и виадукта "Коренишки дол“ ще продължат и през летния сезон.

Гражданите могат да сигнализират за нарушители, които не спазват правилата и организацията на движение, както и за всякакви други проблеми по пътя на номер 112 и в Ситуационния център на АПИ на денонощния телефон 0700 130 20.

Г-н Радослав Влахов апелира всички водачи да спазват правилата, да са по-толерантни и да не използват аварийната лента за изпреварване или по-бързо предвижване. Главен инспектор Драганов посочи, че въпреки строгите санкции – глоба от 1000 лв. и лишаване от право за провуправление за три месеца за шофиране в аварийната лента, водачите продъжават да го правят.

Влахов съобщи още, че до края на седмицата ще бъде направен обстоен обход на всички заграждения по магистралите и ще бъдат обобщени резултатите. Той подчерта, че такива се правят постоянно и част от тях с по-ограничен обхват се поправят на момента. През следващата седмица ще започне отстраняването на по-сериозните пробиви от служителите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми.

По повод инцидента на АМ "Тракия" с безстопанствен кон инж. Досев подчерта, че животното е излязло на магистралата през пътния възел, който е в близост до скоростното трасе и осигурява връзката с останалата пътна мрежа, а те е невъзможно да бъдат оградени. Той призова гражданите да сигнализират своевременно, а стопаните на животни да бъдат много по-отговорни, тъй като оставянето на животни край пътя без надзор застрашава пътуването на всички.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.05.2019 г.
-1
 
 
Ние не ходим - нямаме пари - пенсиите ни едва стигат да платим тока и водата - малко остава за хляб и мляко - пък и тоя безбожно скъп бензин- не се наядоха тоя пладнешки хайдуци- ще си траем у дома и ще въздишаме по морето.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: