Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Баща и син: Известните и обичани Кунчеви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:12 / 04.02.2023Коментари (2)605
В студиото на bTV тази сутрин тази гостуваха баща и син – доц. Ангел Кунчев, който беше обявен за "Лекар на годината" за 2021 година от Българския лекарски съюз, и д-р д-р Тодор Кунчев, който е определен за най-обичания лекар за 2021 г. - според допитване до пациенти в платформата "Супердок".

Те споделиха откровени моменти от своето ежедневие и разкриха, че признанието е един от двигателите, които ги държи в професията въпреки трудностите.

"Баща ми и майка ми се опитаха да ме отклонят от лекарския път, когато в края на гимназията обявих, че съм се насочил към тази професия. Може би с право, но не успяха“, разказа д-р Тодор Кунев.

"Не мислех, че това е най-доброто, което човек може да направи за себе си. Тази работа е доста трудна и отговорна. Ако човек иска да се пести и да живее по-спокойно, по-добре да не става лекар“, обясни доц. Ангел Кунчев.

Д-р Тодор Кунчев призна, че е имал своите лоши моменти – в пандемията от COVID-19 и при сблъсъка с реалността за болничната медицина у нас. Тогава решава да избере компромисен вариант – да работи амбулаторно и "по собствени морални правила“.

"Това успях да го осъществя. Към момента помагам на по-малко хора, но доста по-ефективно“, обясни той и допълни, че доста по-леко е преминал през периода на пандемията.

"За кратко бях в COVID-отделение. Баща ми отнесе повечето негативи. Проблемът тогава не беше работата, а отговорът на обществеността към това, което се случваше. Разочарованието дойде от там. Увещавах и баща ми да се оттегли. Всичко вече е зад нас“, обясни Тодор Кънчев.

"Съпругата ми е микробиолог. Тя също беше ангажирана с непрекъснати изследвания. Рядко се засичахме вкъщи. Бяха времена на изключително натоварване“, допълни доц. Ангел Кънчев.

"Не бяхме преживявали такъв стрес – и за здравната система, и за обществото, сложи се спирачка на обществените дейности, бизнеси бяха занулени в целия свят. Такова извънредно събитие стига за един професионален живот“, каза още той относно пандемията.

Съпругата на д-р Тодор Кунчев пък е гастроентеролог, но семейството активно се опитва да избяга от професионалните си теми, когато е у дома.

"Достатъчно врим в ежедневието в тази работа и са необходими ниши, в които да се скрива и да се отдава само на приятното“, посочи доц. Кунчев.

За Великден и за Коледа всички се събират заедно, опитват се и заедно да организират някои пътувания. Синеморец е едно от любимите им места.

Има твърдения, че най-вкусната банска капама е приготвяна от доц. Кунчев, но специалистът призна, че синът му вече го надминава в кулинарията.

"Цяла България знае тази рецепта. В кулинарията обаче трябва много любов и да не се бърза. Тя не признава стрес“, каза доц. Кунчев.

Д-р Тодор Кунчев пък приготвя традиционна тайландска супа с морски дарове.

"Готвенето ми дава искрено удоволствие. Не мога да го сравня с нещо друго. Тогава забравям за всичко и се изчиствам от негативното в ежедневието“, разказа неврологът.

Всяка година той отива на Бъндеришка поляна над Банско, за да работи като лекар на терен.

“Това е сезонна работа, която започнах преди 4 години. Хората там са невероятни специалисти, които имат тежки задачи за изключително малко пари. За жалост още в първия ми ден работен ден имаше смъртен случай“, коментира д-р Кунчев.

Според доц. Кунчев пикът на грипа вече преминава. "Данните от миналата седмица показват пречупване на кривата - средно за България. В някои райони все още може да има ръст, но нещата отиват към завършек“, обясни той.

"Заболяемостта върви надолу и започваме да се посвещаваме на другите болести, с които сме свързани. Сега наблюдаваме варицела и скарлатина, а след това ще дойдат летните вирусни инфекции. Винаги сме живели заедно с микроорганизмите и ще продължим да го правим“, каза още той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.02.2023 г.
0
 
 
Пази боже от такъв доктор да бъде областен.
Aнонимен
на 04.02.2023 г.
0
 
 
Кунчев,Кънев,Кунев,последно кои са???
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Грипна епидемия обхвана страната
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: