Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Балабанов от ИТН цитира премиера: Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние да извърши реформата в МВР, затова ще го скрием в КПКОНПИ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:35 / 09.06.2022Коментари (0)423
© БНТ
Най-накрая настъпи краят на тази агония. В политиката трябва да избираме между лошото и по-малкото лошо. За 6 месеца партньорите, с които подписахме това коалиционно споразумение - "Продължаваме промяната", направиха така, че наистина да се превърнат в огромното лошо в този парламент. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов в "Денят започва".

По думите му премиерът и министърът на финансите имат стремеж за еднолична власт.

"Те искаха да консолидират цялата власт в ръцете си, превърнаха парламента в гумен печат. Никой не се съобразяваше с нас в законодателна зала. В една такава емоционална среда предполагам, че през следващите дни много кал ще си хвърлим. Ние трябва да залагаме на фактите и на истината. Да, според някои сме лоши, но предпочитаме да говори истината."

Актуализацията на бюджета до последно се е предлагала "на тъмно".

"Винаги съм ходил с група експерти от нашата партия, да има хора които да изразят експертното си мнение по казуса и да има хора, които после да може да потвърдят каква е истината за тези коалиционни съвети. Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония - все неща, които бяха поставяни на тъмно."

След заявлението на Слави Трифонов вчера, "Продължаваме промяната" не обелиха и дума за Македония, подчерта Балабанов. По думите му вдигането на ветото за РСМ с условие президентът Макрон и Франция да бъдат гарант за националния интерес "така или иначе щяло да се случи".

"На последния коалиционен съвет премиерът каза следното: "Трябва да направим така, че Макрон да победи". На въпроса "защо, г-н премиер", той отговори, че Франция трябва да се похвали с нещо до края на европредседателството по отношение на дипломацията и това е българският национален интерес, който трябва да бъде продаден по най-бързия начин", коментира депутатът от ИТН.

Той потвърди, че е обявил несъгласието си Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ с текстово съобщение до Лена Бориславова. По думите му предложението било на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, защото Рашков "не можел да извърши реформа в МВР".

"На коалиционния съвет миналата седмица премиерът дойде при нас без да знаем и каза: Имаме страхотна идея с Асен - Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Г-н Рашков на мен ми стана симпатичен като министър на вътрешните работи по време на служебния парламент. Попитах премиера каква е идеята зад тази рокада. Той каза следното: Бойко Рашков е прекалено възрастен човек и не е в състояние да извърши реформата в МВР и не му стиска да уволни 7000 души полицаи. Затова ще го скрием в КПКОНПИ, защото той така или иначе е следовател по професия и там ще го използваме за някакви други неща", каза Балабанов.

Още по темата: общо новини по темата: 590
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/99 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: