Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП и ПП-ДБ в спор за фигурата на Алексей Петров и влиянието му за създаването на правителството
Автор: Самуил Иванов 10:11 / 07.09.2023Коментари (0)269
© Фокус
Споровете около влиянието на Алексей Петров за създаването на редовното правителство "Денков - Габриел" продължават с пълна сила, предаде репортер на "Фокус". Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" бе обвинена за участие в задкулисни сделки и създаване на кабинета в манастира, далеч от прозрачното и публично обсъждане. 

В отговор на тези нападки съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов запита БСП дали предпочита управлението с редовен кабинет, или това със служебните правителства: "Успяхте от нищо да направите нещо. Аз не мога да разбера БСП какво искате – да има редовно правителство, избрано от парламента и институцията да работи, защото имаме толкова важни неща, или искате да продължи служебната власт на Радев".

Атанасов припомни, че Алексей Петров е бил действащ фактор в държавата по време на правителството на Сергей Станишев, когато покойния бизнесмен е бил назначен за съветник на Петко Сертов.

"Понеже споменаваете историята с Алексей Петров, което, отново към БСП, да ви кажа кога беше фактор Алексей Петров, той беше фактор, когато бе правителството на Сергей Станишев, когато създадохте ДАНС и го назначихте за специален съветник на Петко Сертов – тогава той беше фактор", категоричен бе Атанасов.

В отговор на Атанас Атанасов Корнелия Нинова заяви, че от БСП не предпочитат нито управлението на сегашното правителство, нито това на служебната власт. Тя бе категорична, че трябва да бъде съставен редовен кабинет, който да бъде с ясно определени приоритети и с прозрачност в действията си. 

"Призовани да изберем какво искаме – редовното правителство "Борисов – Петков“ или служебен кабинет на Румен Радев, отговарям, че има трети път и че тези двете, които ни предлагате да избираме, са едно и също. БСП винаги ще се бори с модела на управление, който винаги се мести там, където е властта – на обръчите от фирми, на злоупотребите с власт, на нарушаване на закони, на Конституция, на подчиняване на институции, на едноличната воля и корупцията. Това е модел. Имаше го 12 години по време на управлението на Борисов, има го сега в редовния кабинет, имаше го и в служебния", каза тя.

По думите й БСП вече е направила вътрешната си реформа, която тя определи като "тежка и трудна", но именно това е позволило освобождаването от старото обкръжение на партията. 

"Що се отнася до отношенията между БСП и Алексей Петров, господин Атанасов спомена, че Сергей Станишев го е назначил в ДАНС, може би за пореден път в последните шест години ще попитам – да ви приличам на Сергей Станишев.

Сергей Станишев не го виждам тук, а вие сте тук – и тогава, навремето, когато сте го назначавали, и сега. Едни и същи. Тук няма хора от това обкръжение, защото БСП направи промяната вътре в себе си навреме – тежка и трудна, но я направи", каза още Нинова.

Още по темата: общо новини по темата: 1086
14.05.2024 »
13.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
01.05.2024 »
предишна страница [ 1/181 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Стрелба по Роберт Фицо
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: