Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП и ДПС стягат контрапротест, викат под строй задължените на партията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:52 / 14.11.2013Коментари (16)809
© Bulfoto
БСП и ДПС стягат 50-хиляден митинг под наслов "Не на омразата" в подкрепа на кабинета "Орешарски". Проявата е планирана за събота на Орлов мост в София - мястото, където преди 23 години СДС събра най-многолюдния митинг в новата българска история.

Началният час е 12ч. - точно в момента, когато в Пловдив трябва да започне протестният митинг срещу кабинета, организиран от ГЕРБ.

Идеята за свикване на контрапротестиращи, които да заявят, че застават зад управлението на БСП и ДПС, се родила още по време на окупацията на парламента и сблъсъците между студенти и полиция във вторник, но окончателното решение било взето вчера, когато социалистите разбрали за партийния митинг на ГЕРБ.

Вероятно ще има и шествие, но още не уточнено по какъв маршрут ще мине то. Очаква се днес следобед представители на левицата да имат разговор в общината по темата, тъй като подобни прояви трябва да бъдат предварително съгласувани с местната власт и полицията.

За митинга се очаква да пристигнат автобуси със симпатизанти на БСП и ДПС от цялата страна. В момента депутати уговарят премиера Пламен Орешарски да се качи на сцената и да говори през привържениците на управлението, казаха източници от БСП. Сред ораторите със сигурност ще бъде лидерът на социалистите Сергей Станишев. Очаква се да се включи и лидерът на ДПС Лютви Местан. Не се предвижда музикална програма - събитието ще бъде ограничено единствено до политически речи.

Всички кандидати за длъжности - на митинга

Както и за контрапротеста по време на парламентарното заседание за актуализиране на бюджета през август, БСП е създала стройна организация, за да осигури численост на митинга.

Местните структури на партията са получили указания да доведат поне толкова активисти, колкото се събраха на събора на БСП на Бузлуджа в края на юли. От нас ще има поне 40 хиляди и ДПС като дадат малко и ще станем 50 хиляди, коментира депутат от БСП.

Изискването към столичната организация на БСП е за поне 5 хиляди души в редиците на котрапротестиращите. Районни председатели на партията казаха, че вече са говорили със столичния лидер Калоян Паргов и са получили инструкции да се обърнат към целия актив по места - членове на партията, симпатизанти, хора, които са работили по изборите за БСП и такива, които са кандидатствали за постове от името или с подкрепата на партията.

"Това е оправдано, нормално е когато искаш партията да те подкрепи за една или друга служба, да отговориш насреща с усилия в нейната кауза", коментира Валентин Иванов, председател на БСП в район "Оборище".

По обед днес неизвестният сайт "Жилото" съобщи, че Калоян Паргов е изпратил до районните председатели на БСП в София писмо с искане утре по обед да обявят броя на хората, чието присъствие ще осигурят за събота. Сайтът публикува и самото писмо, чиято автентичност Паргов не е потвърдил, но според наши източници от БСП то е истинско.

В него се настоява местните лидери да поканят ръководствата на основните партийни организации, представителите на женските и младежките организации в БСП, членовете на секционни избирателни комисии, застъпниците, наблюдателите и представителите на социалистическата партия в изборите.

"Считам, че във вашето полезрение трябва да се имат предвид и кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и обществени служби", се казва в писмото.

Районните председатели на левицата, с които се свързахме - на районите "Сердика", "Красно село" и "Оборище", отрекоха да са получавали подобно писмо, но потвърдиха, че вчера са разговаряли с Калоян Паргов за престоящата организация на митинга.

Източник: в. "Дневник"


Още по темата: общо новини по темата: 346
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
06.06.2014 »
28.05.2014 »
27.05.2014 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Баба Пена и дядо Благой получиха безплатен ваучер - екскурзия до София в събота с автобус. А, също и червено знаменце с дръжка. И им обещаха аспирина да стане 8 стотинки. Светло бъдеще ги чака старците. Само дето не знаят как да свържат двата края (на кабела). И затова от сеттопбокса им пускат и гледат само една програма.
-1
 
 
Наред с всички телевизии и смотаняшкият ви сайт припява същият рефрен!!!За окървавения протест,битите,малтретираните и нито думичка за маймуните дърпащи заграждения и скачащи върху коли!!!Може ли да дойда и да се разходя и поскачам върху ваша кола??? Ако ми се зарадвате и аз се включвам в протестите!!! Черния мангал започна с обикновенните хора.Нищо не стана и продължи със студентите,само,че и там мангизите ще свършат и тогава и той и дружката му Цецко ще си намерят точното място!!Много политици са губили,но тоя е нещо уникално-с цената на живота си се бори пак да се докопа,долния мръсник!!! А овцете му се връзват и ще напълнят площада в събота.Никой да не подава оставка-на пук на тоя прост чобанин!!!!!
0
 
 
Тоест Станишев ще се бие по гърдите и си е казал "Аз мога да събера повече". Ще викнат всичките глупаци, които ходят всяка година на събора им на Бузлуджа и ще ги пльоснат на Орлов мост... После пенсионерите ще мърморят там каквото им кажат, медиите ще кажат, че са били 50 000 хиляди от реални 2000 и ето "Народа ни харесва", протестиращите са "Гамени, лумпени, фенове" и т.н и т.н . Интересно цирк "БАРЕКОВски" къде ще е.
+8
 
 
Ето така се създава гражданска война и омраза в населението! Следващото правителство трябва да забрани комунизма и всички му производни със закон!
+1
 
 
Започва вече наистина да ми писва да живея в тоя турски кенеф. След 1-ви Януари се махам и няма да погледна повече назад.Предполагам това ще го направят още много млади хора. Тогава ще ми е много чудно от къде платените червените бабички ще получават пенсии и тъпите, мързеливи цигани ще си получават помощите, след като няма да има кой да работи и да плаща данъци?! А да ,може би тогава България отново ще стане вилает на "братска Турция"
+11
 
 
мангалите ще правят публичен сюнет на червените боклуци.....питам се що за българи ще са тия дето ще митингуват рамо до рамо с мангал.....измет!
+5
 
 
сега е момента да се намесят футболните хулигани на тяхнияпротест и да бият мангали други не очкваам там
+6
 
 
Що не се хванете за палците??!! ОСТАВКА!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: