Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП: От парламента се иска да подпечата едно вече взето решение от МС
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:41 / 03.12.2020Коментари (0)894
След отхвърленото от мнозинството депутати днес предложение на левицата министър-председателят да бъде изслушан в парламента по темата за договорените от правителството с ЕС ковид ваксини, заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България“ Георги Свиленски заяви: "По всяка една точка от дневния ред господин министър-председателят има основание да бъде в залата на Народното събрание - защото е министър-председател на България. Вие продължавате една година да криете премиера и да се оправдавате с опозицията. Кажете си, че този човек не може да се справи и не разчитате на него. Но няма как министърът на здравеопазването, който ще дойде тук, да обясни за преговори, на които не е присъствал той, а министър-председателят“.  

Въпросът какво налага Народното събрание да бъде "гумен печат“ на правителството, зададе от трибуната заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България“ Драгомир Стойнев. И неговото изказване от трибуната бе във връзка с точката от дневния ред на парламента, предвиждаща Народното събрание да одобри стартирането на преговори с ЕС за ковид ваксини, въпреки че тези преговори вече са приключили.

Стойнев подчерта, че БСП не е против закупуването на ваксини, а е против начина, по който това се прави –  при липса на публичност и на прозрачност.

"Искам да обясните по коя тема Бойко Борисов трябва да дойде в парламента и може да даде обяснения. По темата за Република Северна Македония не може, за ваксините не може, за икономическите мерки не може. Има ли тема, по която премиерът да е компетентен, за да дойде тук пред народните представители и да покаже, че признава парламента като институция?“, попита секретарят на парламентарната група "БСП за България“ Александър Симов.

Персонално към председателя на парламента се обърна заместник-председателят на групата на левицата Христо Проданов: "Въпросът ми е към Вас, г-жо председател. По точката за ваксините, какво точно се изисква от нас като народни представители? Да подпечатаме едно вече взето решение от Министерски съвет и поет ангажимент към Европейския съюз от българското правителство ли? А кой представлява българското правителство – министърът на здравеопазването ли? Според мен е министър-председателят и затова призоваваме министър-председателят да дойде пред нас и да обясни на българския народ – какво точно е поел като ангажимент, какво очаква от българския парламент. Нека да го обсъдим и да вземем най-правилното решение“, призова Проданов.

Още по темата: общо новини по темата: 11882
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
06.05.2024 »
предишна страница [ 1/1981 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: