Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БЛС и НЗОК се разбраха - няма да се прехвърлят средства догодина!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:39 / 11.11.2021Коментари (0)230
© ThinkStock
Средствата, които са гласувани от Народното събрание в Бюджета на НЗОК за 2021 г. по отделните направления, ще бъдат изплатени на всеки участник, без да се позволи прехвърлянето им в следващата година. Това е записано в подписаната днес от Български лекарски съюз и Надзорния съвет на Здравната каса методика за разпределяне на оставащите средства за здравноосигурителни плащания към края на годината на изпълнителите от първична и специализирана извънболнична помощ, информират от съсловната организация.

От там изтъкват, че "благодарение на общите усилия на Регионалните лекарски колегии и ръководството на БЛС, и след близо четиримесечна последователна работа и отстояваната непреклонна позиция от страна на Български лекарски съюз за справедливо разпределяне на икономиите от здравноосигурителни плащания, исканията на съсловието бяха изпълнени, а борбата увенчана с успех“. 

Разписването на методиката се случва след няколко седмици напрежение между двете институции, свързано с начина, по който ще се изразходват останалите във фонда средства.

Принципът, заложен в Методиката, е базиран на извършената дейност от всеки изпълнител в извънболнична помощ от началото на годината до края на месец ноември.   

Разпределянето на средствата става чрез комплексен подход, при който е дадена различна тежест на дейностите, извършвани в първичната и специализирана извънболнична помощ, в съответствие с приоритетите, по които работи здравната система към момента.  

От БЛС призовават всички лекари внимателно да се запознаят със сроковете в методиката, за да имат готовност да реагират своевременно и да получат полагащите им се средства.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: