Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Автоинструктор: Стикерите по стъклата са опасни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:56 / 09.12.2015Коментари (5)299
© bTV
Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка инж. Йонко Иванов е инструктор вече 35 години. Наясно е с всички законови промени за автомобилите. За него апликацията от различни стикери на предното стъкло е не само безсмислена, но и опасна.

"Те са цяла броеница от стикери. Модерните технологии са такива, че изискват максимално остъкляване на автомобилите или максимално отваряне на стъклата на автомобилите с оглед да има по-голяма видимост... Съответно се създава и по-голяма безопасност за движение на автомобилите", посочва той.

Информация за застраховките вече от години има всеки полицай, който ви спре на пътя. Дори без да имаме лепенка на стъклото: "В момента, в който ви спрат, на таблета вече има връзка. За мен все още е чудно, след като повече от 2 години полицаите имат таблети, полицията по-точно разполага с електронна система, с която автомобилът може да се види дали той има гражданска отговорност или не - това нещо може да съществува".

Според инструктора лепенките вдигат цената на застраховката.

"Ако се мине на електронизация, това означава, че ще падне цената на гражданската отговорност. Много по-бързо може данните на автомобила да бъдат вкарани по електронен път към дадения застраховател и оттам вие да си получите полицата на следващата секунда. Не е необходимо да се ходи, да се чака по гишета, да се седи на определени места и да губим време", коментира инж. Иванов.

Той споделя, че е пътувал наскоро из Великобритания и там не е видял стикери по стъклата. Инструкторът е на мнение, че електронизацията би намалила и рушветите: "Колкото по-малко хора, толкова по-малко корупция. Колкото повече техника, толкова по-малко проблеми по пътищата има".

Източник: bTV






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе не че, не е прав човека, ама това с ограничаването на видимостта е пълна глупост... Може да пречи на тези със седмичните и месечните винетки, които си ги лепят като колекция, 'щото ги мързи да си махнат старите...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 09.12.2015 г.
+3
 
 
"Колкото по-малко хора, толкова по-малко корупция. Колкото повече техника, толкова по-малко проблеми по пътищата има". Перфектно казано.
на 09.12.2015 г.
+2
 
 
Електронизацията на застраховки,винетки и др. задължителни осигурявания на автомобилите означава и "масовизация".Т.е. много лесно всичко това се фалшифицира и въвежда.На този етап стикерите,които са ценни книжа,с холограми, отпечатани, съхранявани и раздавани по специален ред, гарантират че задължението е платено и влезнало в сила.Навремето така лъгаха хората и за електронните фишове за тото, че гарантират прозрачност и увеличаване на милионерите.А пък сега късметлиите са по един на няколко месеца и то все белязани с божи пръст хора-футболни съдии,кметове и други избрани "късметлии".
Aнонимен
на 09.12.2015 г.
+1
 
 
Ако си сложа газова уредба на моя автомобил,обаче трябва стикер да си сложа на задното стъкло,че съм на газ.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: