Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Атанасов: Ние сме против да има политически лица от номенклатурата на ГЕРБ във властта и няма да го допуснем
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:09 / 26.05.2023Коментари (0)190
© NOVA
Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира съпредседателят на коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България"  Атанас Атанасов в ефира на NOVA.

"Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: "Да бяхте дали пет гласа". Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път", смята депутатът.

Атанасов подчерта, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. "Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет", е мнението му.

Депутатът подчерта, че сега взаимодействат среди, които не се понасят и даде пример: "Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна - среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, но сега единодействат".

"Отнасяйки се национално отговорно, държавнически, искайки да отговорим на обществените очаквания за редовно правителство. Защото 80% от анкетираните заявяват, че искат правителство. Половината, като ги питаш с кого да го направим, казват: "В никакъв случай Бойко Борисов". Ами с кой друг? Но така…", обясни той процесите около създаването на кабинет. И добави, че някои от компромисите, които трябва да бъдат направени, няма да се харесат на избирателите им.

Според Атанасов направените сглобки от записи са насочени към избирателния им корпус, от една страна, а от друга - целят да се въздейства върху частите от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу подкрепата на мандата на ПП-ДБ.  

"Не мога да знам дали президентът лично участва в това. Но съм 100% сигурен, по определени индикации, че среди, свързани с президента, служебната власт, министри с планове да управляват дълго време, участват в това", подчерта той.

Атанасов критикува държавния глава и за това, че е забавил връчването на втория мандат. "Това дали има нещо общо със скандалите, които се разиграват? С цялата тази активност, ченгеджийница, с Гешев, с всички тези неща. Убеден съм, че всичко това е свързано с цел да се предотврати създаването на редовно правителство с нашия мандат. Но няма да успеят!", подчерта съпредседателят на ПП-ДБ.

Той е на мнение, че сега е възможно процесът на съставяне на правителство да бъде затруднен. "Очаквам да има възпламеняване на емоции в ГЕРБ. То затова е направено. Знае се, че има определени среди в ГЕРБ, които се съпротивляват срещу подкрепа на втори мандат и сега им се дава бензин в ръцете", каза депутатът. 

Атанасов обясни, че снощи е бил до 6 ч. с акад. Николай Денков, но не е чул от него ГЕРБ да искат вътрешният и правосъдният министър да са посочени от формацията на Борисов. "Ние сме против да има политически лица от номенклатурата на ГЕРБ във властта и няма да го допуснем", даде заявка той.

Още по темата: общо новини по темата: 896
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: