Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Атанасов: Ние сме против да има политически лица от номенклатурата на ГЕРБ във властта и няма да го допуснем
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:09 / 26.05.2023Коментари (0)192
© NOVA
Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира съпредседателят на коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България"  Атанас Атанасов в ефира на NOVA.

"Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: "Да бяхте дали пет гласа". Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път", смята депутатът.

Атанасов подчерта, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. "Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет", е мнението му.

Депутатът подчерта, че сега взаимодействат среди, които не се понасят и даде пример: "Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна - среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, но сега единодействат".

"Отнасяйки се национално отговорно, държавнически, искайки да отговорим на обществените очаквания за редовно правителство. Защото 80% от анкетираните заявяват, че искат правителство. Половината, като ги питаш с кого да го направим, казват: "В никакъв случай Бойко Борисов". Ами с кой друг? Но така…", обясни той процесите около създаването на кабинет. И добави, че някои от компромисите, които трябва да бъдат направени, няма да се харесат на избирателите им.

Според Атанасов направените сглобки от записи са насочени към избирателния им корпус, от една страна, а от друга - целят да се въздейства върху частите от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу подкрепата на мандата на ПП-ДБ.  

"Не мога да знам дали президентът лично участва в това. Но съм 100% сигурен, по определени индикации, че среди, свързани с президента, служебната власт, министри с планове да управляват дълго време, участват в това", подчерта той.

Атанасов критикува държавния глава и за това, че е забавил връчването на втория мандат. "Това дали има нещо общо със скандалите, които се разиграват? С цялата тази активност, ченгеджийница, с Гешев, с всички тези неща. Убеден съм, че всичко това е свързано с цел да се предотврати създаването на редовно правителство с нашия мандат. Но няма да успеят!", подчерта съпредседателят на ПП-ДБ.

Той е на мнение, че сега е възможно процесът на съставяне на правителство да бъде затруднен. "Очаквам да има възпламеняване на емоции в ГЕРБ. То затова е направено. Знае се, че има определени среди в ГЕРБ, които се съпротивляват срещу подкрепа на втори мандат и сега им се дава бензин в ръцете", каза депутатът. 

Атанасов обясни, че снощи е бил до 6 ч. с акад. Николай Денков, но не е чул от него ГЕРБ да искат вътрешният и правосъдният министър да са посочени от формацията на Борисов. "Ние сме против да има политически лица от номенклатурата на ГЕРБ във властта и няма да го допуснем", даде заявка той.

Още по темата: общо новини по темата: 896
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: