Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Атанасов: Нека министър-председателят каже какво иска от КЕВР
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:14 / 04.01.2022Коментари (1)371
©
Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов категорично защити независимостта на КЕВР по отношение на цените на тока и на газа, защити и почтеността на председателя й Иван Иванов. Атанасов е убеден, че в решението на КЕВР за 30% поскъпване на цената на природния газ няма умисъл за саботаж.

"Нека министър-председателят каже какво иска от КЕВР", призова Атанас Атанасов в ефира на "Здравей България". Според него два са секторите, които трябва лични да бъдат наблюдавани от министър-председателя. Това са здравеопазването и енергетиката, тъй като те непрекъснато генерират кризи.

Според лидера на ДСБ трябва да бъдат разчистени "мините" в "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", заложени от бившето управление. Ежедневно трябва да бъдат задавани въпросите на Бойко Борисов за 12 години къде е диверсификацията? Или как е могъл за 1 година да прокара руската тръба до Сърбия, а за 12 години не можа да изгради газовата връзка с Гърция.

Според Атанас Атанасов информацията от договора с Азербайджан за доставка на газ е умишлено изпусната, за да се създаде напрежение в този сектор. "ДАНС трябва да си свърши работата - тази агенция има 2000 служители и милиони плащаме годишно, да си свършат работата", отсече Атанасов.

По темата за работата на правителството, Атанасов призна, че има "скърцания", но това според него е нормално - в крайна сметка това е една трудно родена коалиция, а самото правителство е съвсем ново и хората в него дори и не се познават. Според Атанасов много бързо обществото е забравило корупционните практики, чекмеджетата, кюлчетата.

По скандала с назначенията на сътрудници на бившата ДС като съветници в МВнР Атанасов обясни, че за "Демократична България" е била важна реакцията на министър-председателя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На Борисов може да му правиш свирки всеки ден. Прокурорчето от Разград от 1987г. Газопровода с Гърция се строи от 2г. Тази я проспахте. И целта му е да свърже терминала в Александрополи ,който НЕ е построен още. От 12г.е меморандума с Гърция за тръбата ,но проекта е ОБЩ. Попитай те ,защо не са си свършили тяхната част. Там ГЕРБ няма. Няма и руска тръба. Има българска. И си я построихме ,защото иначе нямаше от къде да се газоснабдяване след 1 януари 2021г. Точката на достъп по решение на Газпром се местеше от Румънската граница на ТрансБалканския газопровод на Турската граница на Балкански поток. Това бе решение на Газпром. Не наше. Ние нямахме избор освен да останем изобщо без газ. Отделно от това има една фирма ,която транзитира газовите потоци през България. Тя от къде щеше да транзитира при положение ,че спират газта за Турция,турците вече се захранват директно ,а Румъния няма нужда да купува газ от Газпром през нас. Питам това тъпо парче ,от какво ще печели Булгартрансгаз ако няма клиенти и газопроводи !? Ето затова се построи бързо този газопровод. От нуждата и за България и за нуждите на Булгартрансгаз. А газопровода с Гърция ,не е основен. Той е заради диверсификацията и възможност да получаваме газ от други източници. В случая не само азерска газ ,а по скоро втечнена от терминала в Александрополи в който България е съАкционер с 30%. Проекта го има. Ние не можем да въздействаме на това в Гърция. В България застоя по строежа е от тази година. От последните 6 месеца. Гнома трябва да знае ,защо. 70% бе изграден до април 2021г.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: