Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асен Василев: Да помислим кой може да направи така, че този парламент да не е загубено време за България
Автор: ИА Фокус 16:27 / 20.10.2022Коментари (0)196
©
Причината ПП да предложат промяна в правилата за избор сега е защото видяхме, че по традиционните правила, парламентът не успя да излъчи председател. Това каза Асен Василев от ПП в пленарна зала, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Госпожо Атанасова, аз напълно се присъединявам към тона, който зададохте. Това е тонът, който всички ние трябва да приемем в НС – конструктивен и всеки да предлага аргументирано и да отстоява позициите си. Причината ние да предложим промяна в правилата за избор сега е защото видяхме, че за съжаление по традиционните правила, парламентът не успя да излъчи председател", заяви той.

И припомни, че това, което Конституцията залага е най-възрастният сред тях да открие едно заседанието. "Да открие едно почтено зседание и на третия час парламентът да избере председател, който всички в залата вярват, че има желанието, способен е и може да я ръководи по начин, така че тя да прави това, което хората очакват от нея. А именно да приема закони, решения и да ръководи като най-висшия орган в държавата живота на всички граждани в Републиката", коментира Василев.

"Този парламент за съжаление се очертава кратък, щом по тази позиция не можем да постигнем съгласие, как ще се търсят мнозинства за правителства и за други по-тежки задачи. В този кратък парламент за нас е важно да има начело човек, който има опита да го ръководи, така че в малкото време този парламент ще живее, той да работи ефективно. В тази зала има хора с този опит. Затова предлагаме като критерии, не за нещо друго. Да, това няма как да се запише в правилата, защото е ограничаващо", отбеляза той.

"Второто нещо, господин Митов каза, че трудно ще се прецени кой е неконфликтен, но може би по-лесно ще се прецени кой е конфликтен, което първо ще дисквалифицира мен. Мисля, че има достатъчно разум в тази зала да изберем човек, който няма да взривява залата", добави Асен Василев.

"Нека да помислим кой е човекът, независимо от партийната принадлежност, който може да направи така, че този парламент да не е загубено време за България. Моят апел към всички – нека да изберем човек, който ще направи този парламент продуктивен. Това е единствената мисъл зад тези два критерия, които ние заложихме. Можете да ги приемете, можете да ги отхвърлите", каза още Василев.

Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: