Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асен Меджидиев: Ще си сътрудничим с Турция в здравеопазването и балнеологията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:14 / 26.01.2023Коментари (0)327
©
Разчитам на двустранно сътрудничество по отношение на специализацията на младите лекари, обмяната на опит в областта на майчиното и детското здравеопазване и предстоящото изграждане на Национална детска болница. Това каза Министър Асен Меджидиев по време на Международния бизнес и инвестиционен форум, който се провежда в Истанбул, Турция (26-27 януари).

Сред приоритетите на двустранното сътрудничество между  двете страни са и развитието и усъвършенстването на балнео услугите.

Обмяната на опит, реализацията на двустранни проекти и инвестиции в сферата на здравеопазването и балнеологията, в контекста на двустранното сътрудничество между България и Турция, бяха сред засегнатите от министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев засегна в  теми.

В последните 20 години Турция постигна значителни успехи в развитието на здравната си система, като в момента заема едно от първите места по предоставяне на качествени здравни услуги в света. В тази връзка разчитам на двустранно сътрудничество по отношение на специализацията на младите лекари, обмяната на опит в областта на майчиното и детското здравеопазване и предстоящото изграждане на Национална детска болница в България", посочи министър Меджидиев.

Един от фокусите на събитието тази година е и балнеологията като грижа за здравето и възможностите за двустранно сътрудничество между България и Турция в тази област. В рамките на форума представители на Министерството на здравеопазването взеха участие в кръгла маса на тема: "Възможности за сътрудничество между България и Турция в областта на здравеопазването и балнеологията", като изнесоха презентации за дейността на "Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс" ЕАД и на Балнеологичен център "Камена".

Представителите на МЗ посочиха, че развитието и усъвършенстването на балнео и уелнес услугите са сред приоритетите на двустранното здравно сътрудничество между България и Р Турция. Подчертано беше, че балнеологията е неделима част от здравеопазването, доколкото превенцията, профилактиката и рехабилитацията имат ключова роля за подобряване на общественото здраве.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: