Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Армия мастити адвокати поеха защитата на хакерите от "НАП лийкс"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:06 / 04.08.2019Коментари (2)776
©
Мастити адвокати по наказателно право поеха защитата на обвинените в тероръизъм чрез киберпрестъпления Иван Тодоров, Кристиян Бойков и Георги Янков. 

Кристиян Бойков е защитаван от адвокат Георги Тодоров и още двама негови колеги от кантората му. Юристът минава за един от  ерудитите по наказателно право, но тарифата му не е по силите на всеки. Търговският директор на "Тад груп" Георги Янков също е защитаван от двама мастити юристи, а всеки момент към тях ще се присъедини и топ адвокатът Васил Василев, безспорен корифей в областта нанаказателното право,пише "Уикенд". 

Самият Иван Тодоров пък нае авторитет №1 в адвокатурата - Ина Лулчева, която минава и за най-скъпоплатения юрист в България. Клиенти на Лулчева са били сваленият комунистически диктатор Тодор Живков (оневинен), Алексей Петров (оправдан по делото "Октопод"), Пламен Дишков - Кела (със свалени обвинения замафиотско убийство), военниятминистър Николай Цонев (оправдан по 3 обвинения и впоследствие осъдил прокуратурата в Страсбург), премиерътСергей Станишев (оправдан по обвинения за разгласяване на държавна тайна) и други влиятелни обитатели на подземния, политически и бизнес елита у нас.

Сред малкото загубени дела на Лулчева е процесът за пране на пари срещу кокаиновия трафикант Евелин Банев - Брендо. Той бе осъден на 6 години затвор, но офейка от България, преди да бъде задържан. Благодарение на Лулчева и нейните умели юридически хваткиобачеделато срещу Брендо в България се точи цели 12 години - време, достатъчно на банев да натрупа стотици милиони от пренос на кокаин и накарая да изчезне безследно.

Още в първия си работен ден като адвокат на IT боса Иван Тодоров Ина Лулчева се потруди да заслужи хонорара си - 50 000 лева на инстанция според бивши нейни клиенти. Юристката направи на пух и прах държавното обвинение на излизане от Националното следствие. Тя коментира пред насъбралите се журналисти, че арестът на боса на "Тад груп" е груба употреба на сила и обвини прокуратурата в "злоупотреба със закона и правомощията". 

"Нищо не налага той да бъде задържан, при положение, че другите двама обвинени са освободени от ареста. Проблемът е в държавата и в това, че тя не е защитили данните ни. Никой не ни казва каква е системата на НАП, кой я е направил, каква е защитата, чия е поръчката и други такива неща. Това ме вълнува повече, отколкото едно момче, което е пробило системата.Непрекъснато се правят такива неща. Проблемът с опазването на на тайната е на този, комуто е предоставено да опазва тайната. Задължението за това е на държавата", изнесе лекция пред Националното следствие маститата адвокатка.

По-рано днес пък излезе информация, че обвинените в кибератака срещу НАП имат намерение да съдят държавата в Страсбург.

Как ще завърши делото, тепърва предстои да разберем.

Още по темата: общо новини по темата: 76
26.02.2024 »
03.10.2023 »
06.03.2023 »
14.01.2021 »
09.09.2020 »
04.07.2020 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"...Това ме вълнува повече, отколкото едно момче, което е пробило системата." Значи госпожата признава, че "момчето" е пробило системата, за което си има наказание, предвидено в закона. Мен пък, госпожо, ме интересува повече какво ще се случи с моите изтекли лични данни, де юре!
0
 
 
без да съм юрист искам да я питам тази кака ..... защо след като задължението е на нап да пази данните защо законът предвижда наказание за успялият да хакне данните :) или от правна гледна точка какво означава катинара на бараката :) защо се слага катинар на една паянтова постройка чиято врата всеки може да разбие с лек ритник :)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: