Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Арестуваните Баневи се къпели в кич и лукс, хранели се на златни столове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:49 / 06.11.2018Коментари (5)738
©
Милионерското семейство Баневи, което бе арестувано във връзка с разследване на спецпрокуратурата, свързано с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД, е харчело с размах не само за скъпи автомобили, яхти и самолети.

Имотът им в "Бояна“, който прилича на същински дворец, разполага с 5 спални. Любимите вещи на милионерите били поръчковият роял за няколкостотин хиляди лева и фигурите на диви африкански животни, които са поставени около един от басейните им. До него има и сауна, която е покрита изцяло със стъкло и гледа към гората. Идеята Банева взела от сауната в резиденцията на Тодор Живков в Шабла. Резиденцията разполага дори с площадка за хеликоптер.

Огромни са били разходите на олигарсите дори за елементарни предмети от ежедневието им, като например прибори за хранене за  хиляди левове.

Докато работниците в приватизираните от тях заводи месеци наред стояли без заплати, Евгения и Николай Баневи прахосвали пачки за сребърни вилици с позлата на френския бранд "Кристофъл", съобщава Ретро. Фирмата има история на два века, а с техните изделия са се хранели короновани особи.

Баневи изхарчили над 112 000 лева за вилици и лъжици, закупени с фактура уж за курорта им "Русалка". Най-евтини били лъжичките за еспресо - по 98 лева на бройка, като Баневи си закупили цели 30. Семейството си е купило също 60  вилици и лъжици за по 320 лева бройката. Двамата се хранели на златни столове.

Посудата в имението на милионерите в "Бояна" - чаши, чинии, фруктиери, кани за вода пък били "Версаче" и на стойност около 20 хил. лева. Олигарсите са се къпели в несметно богатство и лукс, на който дори холивудските звезди могат да завидят.

За Коледа пък Николай Банев подарил... тоалетна на своята любима, но не каква да е, а на стойност 20 хиляди долара. Става дума за високотехнологична тоалетна чиния, която се почиства сама.

Новобогаташите освен това се изживявали като короновани особи. Те тормозели служителите си, като им заповядали да се обръщат към тях с "мистър" и "мадам", което било наредено с писмена заповед по тяхно изрично настояване.

Това е поредно доказателство за надменното поведение на обвинените в пране на пари и източване на дружества Баневи към служителите си. Разкази на работници свидетелстват за грубо и арогантно отношение към тях от страна на семейството, както и неплащане на заплати с месеци и дори години.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Безобразие! А работниците им не са получавали заплати... Дано да изгният в затвора тези боклуци!
+1
 
 
Мадам "селска пръчка" трябва да и викат на тая пача..
+1
 
 
Абе, като се замислиш - и те серат! Само че "златни" лайна!
+2
 
 
ееех, как нямам власт да ги наредя тези гнусни парвенюта....как ще ги осъдя на обществено полезен труд - да чистят общински тоалетни и улиците в Столипиново...заслужават да им вземат всичко до последната стотинка, а децата им да отидат в домове.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: