Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Апелативният съд не се смили над екзотичните дилъри от Слънчев бряг
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:18 / 01.08.2023Коментари (0)363
© Burgas24.bg
Бургаският апелативен съд потвърди първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража“спрямо седем лица - граждани на Нигерия и Гана, обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. 

О.М.Б. е обвинен, че от неустановена дата до 23.07.2023г. в к.к. "Слънчев бряг“ ръководил организирана престъпна група, в която участват останалите обвиняеми, създадена с цел съгласувано да върши на територията на страната престъпления по чл.354а, ал.1 от НК – престъпление по чл.321, ал.3, т.1, вр. ал.1 вр. чл.93, т.20 НК.

 Останалите лица - Д.Р.О., Е.Ч.Л., Е.Ч.Ч., А.О.Л., Н.Ч.П. и Т.М. са обвинени, че по същото време и място са участвали в ръководената от О.М.Б. организирана престъпна група – престъпление по чл.321, ал.3, т.2, вр. ал.2 вр. чл.93, т.20 НК. И двете престъпления са тежки, с предвидена наказуемост лишаване от свобода до петнадесет и до десет години.

Чуждите граждани са задържани под стража от 25 юли 2023 г. Техните защитници са обжалвали определението на Окръжен съд – Бургас пред въззивната инстанция. Според апелативните съдии атакуваният съдебен акт е правилен и законосъобразен.

В мотивите на въззивния състав се посочва, че на този първоначален етап от разследването наличните доказателства са достатъчни да се направи извод за съпричастност на всички обвиняеми към инкриминираната дейност, свързана с държане и разпространение на наркотични вещества в Слънчев бряг. До момента събраните доказателства подкрепят обвинителната теза, че тази дейност е съвместна, съгласувана между всички и извършвана с користна цел.

Според съда налице е и втората законова предоставка за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – опасност от извършване на престъпление, ако обвиняемите не бъдат задържани на този етап от разследването. Тази опасност се извежда от тежестта на обвиненията и информацията за фактическите особености на инкриминираната дейност, които обективират повишена обществена опасност на деянията по повдигнатите обвинения. Касае се за група с голям брой участници, добре организирана и конспиративно действаща за извършване на престъпления, свързани с разпространението на наркотични вещества.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: