Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Апартаментите в затворени комплекси на Южното Черноморие са сред предпочитаните на имотния пазар
Автор: Екип на Blagoevgrad24.bg 09:00 / 22.06.2023Коментари (0)342
©
Пазарът на ваканционни имоти продължава положителната си тенденция и през настоящата 2023 г., като все повече хора решават да влагат парите си в жилища, намиращи се в курортите по южното ни Черноморие. Причината за това е, че ваканционните имоти са на атрактивни цени, имат добра доходност и в същото време  предоставят възможност за семейна ваканция в домашен уют. За предпочитане са локациите в близост до плажове, в тихи зони и в същото време, предоставящи разнообразие от дейности за всеки член от семейството по време на лятната почивка. Според експерти от бранша, освен с инвестиционна цел за отдаване под наем, жилищата по Черноморието се търсят още от хора, които биха искали да имат възможност да разполагат с "втори дом“ за топлите месеци от годината, а търсенето е за по-големи апартаменти, осигуряващи оптимален комфорт за своите ползватели.

Данните на Агенцията по вписванията подкрепят тези наблюдения, като показват, чe обемите от сделки в курортите бележат сериозни ръстове и превръщат някои от ваканционните селища в първенци по брой на закупените имоти. Пример за това е Община Несебър, където се подписват сделките, свързани с курортен комплекс  "Слънчев бряг“ и град Свети Влас. Благодарение на забележителната си история и култура, привлекателна природа, морски климат, добре развита инфраструктура и качествени ваканционни имоти, курортите около Несебър успяха да изпреварят дори Бургас по брой сделки, като го изместиха от 4-ото място в страната cлeд София, Пловдив и Bapнa. За това допринася и факта, че апартаментите, които се предлагат за продажба по Черноморието са със значително по-ниски цени от тези в големите градове на страната, а в същото време имат своите предимства, които привличат клиентите в тези райони.

В резултат на повишения интерес от страна на купувачите, от "Галакси Инвестмънт Груп“ отчитат все повече запитвания за покупка на апартаменти в Свети Влас, в затворените ваканционни комплекси Magic Dreams, Star Dreams и Aqua Dreams, които са част от портфолиото на дъщерното им дружество "Дриймвил“. Те са предпоч
©
итани за инвестиция както от българи, така и от чужденци. Според експерти все повече български семейства ги избират за собствен дом и за място, където да прекарват летните месеци.  Сред водещите причини за това са, че комплексите са разположени в тихи зони в Свети Влас и в същото време са близо до плажа. Също така те притежават много удобства, сред които два и повече плувни басейни, детски площадки, рецепции, зелени площи, както и ресторант. Апартаментите в комплексите се предлагат напълно обзаведени, което дава допълнително удобство на техните бъдещи собственици и възможност  да се използват веднага след закупуването им.

Клиентите на апартаменти в Слънчев бряг имат изисквания както към комплексите, които подбират, така и по отношение на квадратурите на имотите. От "Галакси Инвестмънт Груп“ регистрират интерес за покупка на апартаменти във ваканционните и хотелски комплекси на компанията в курорта, които са посещавани от международни туристи, предоставят възможност за професионално управление, отдаване под наем и ползване на допълнителни удобства, които да гарантират комфортен престой.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: