Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ансамблите "Филип Кутев", "Пирин" и "Тракия" взривиха зала 1 на НДК
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:09 / 14.11.2017Коментари (0)1832
Политици, дипломати, хора на изкуството, както и любители на автентичния фолклор от цяла България аплодираха най-добрите български ансамбли в препълнената зала 1 на НДК снощи. Шоуто, което показа красотата на българските традиции, вдигна на крака всички присъстващи и се превърна в най-успешното издание на традиционната вече "Нощ на ансамблите". 

В спектакъла в София се включиха над 150 души - танцьори, певци и музиканти, които се надиграваха, сменяйки костюми от всички фолклорни области на България, и след няколко поредни индивидуални изпълнения в края на спектакъла се събраха заедно в огромно шопско хоро. В програмата на спектакъла са включени общо 22 изпълнения, сред които "Полегнала е Тодора" ( "Филип Кутев" ), празничен тракийски танц ("Тракия" ), "Пирински полъх" ("Пирин"), "Дунавска плетеница"("Филип Кутев"), "Ой, море, кавали" ("Тракия") и много други. 

Изключителното представление бе уважено и от първата дама на България Десислава Радева, а в края му изпълнителите получиха специален букет и поздравления от Президентството. По нейна покана, за да се запознаят с българските традиции, в залата присъстваха и съпругите на над 20 посланици, които бяха видимо впечатление от ритъма на истинската българска фолклорна музика. 

Турнето на "Нощ на ансамблите" продължава във Варна на 15 ноември и Пловдив на 16 ноември. Ограничен брой билети за двете представления са все още в продажба. Поради огромния интерес хитовият спектакъл ще се играе още веднъж на зала 1 на НДК на 2 май 2018 г. 

"Успехът на първото шоу от тазгодишното издание на "Нощ на ансамблите" е огромен. Билетите бях разпродадени още преди един месец и много хора не успяха да си купят. Затова решихме да им дадем възможност да се насладят на спектакъла на 2 май догодина, когато ансамблите ще се качат отново на сцената на зала 1 на НДК", коментираха организаторите от продуцентска къща "Артишок".

Билети за спектакъла "Нощ на ансамблите" в София, Пловдив и Варна могат да бъдат закупени ексклузивно в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта - Варна, Пловдив - билетна каса пред Общината.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: