Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Анита даде и американския си паспорт, за да докаже, че не иска да бяга. Не помогна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:52 / 23.08.2016Коментари (0)787
©
Състав на Варненския апелативен съд потвърди задържането под стража на Анита Желева(Мейзер), която е с "мярка за неотклонение" от 17 август тази година и определи като неоснователна жалбата на защитата й против първоначалния арест. 

52 годишната варненка е привлечена като обвиняема по досъдебно производство на ОД МВР във Варна за две тежки, умишлени престъпления - за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов чрез умишлено нанасяне на средна телесна повреда и за предлагане на подкуп на длъжностно лице. 

Адвокатите на обвиняемата считат, че освен показанията на полицейския служител, няма събрани категорични доказателства, че Анита е предлагала подкупна длъжностното лице. Пред съда беше представен и американския паспорт на Желева, което според защитата е доказателство, че тя няма намерение да се укрива от правоохранителните органи. Вчера обвиняемата е участвала в съдебно-следствен експеримент, извършен в дома й.

Апелативният прокурор намира, че множеството процесуално-следствени действия, извършени до настоящия момент обосновават предположението, че Анита Желева е съпричастна към двете престъпни деяния, за които е привлечена като обвиняема. Според обвинението има доказателства, че тя е предложила на полицая подкуп (30 000 лева) "за да не стигне до медиите" новината за смъртта на съпруга й. Прокуратурата счита, че има реална опасност Желева да се опита да подбуди свидетели към лъжесвидетелстване.

И пред този съд обвиняемата заяви, че е невинна и помоли да бъде под домашен ареста, за да съдейства на разследващите.
Варненският апелативен съд намери за неоснователна жалбата на Желева против постоянния арест. Втората съдебна инстанция отказа да коментира събраните до настоящия момент доказателства и потвърди всички основания на Варненския окръжен съд, с които е била определена мярката за неотклонение "задържане под стража" на Анита Желева.

Съдът намира, че наличните доказателства водят до обосновано предположение за съпричастието на обвиняемата към двете тежки, умишлени престъпления. Законът предвижда наказание от 2 до 8 години затвор за непредумишлено убийство и до 10 години "лишаване от свобода" за предлагане на подкуп на длъжностно лице. И този съд намира, че е реална опасността Желева да се укрие от наказателно преследване, заради двойното гражданство на обвиняемата, която твърде често е пътувала в много и различни държави по света. Автентичността на представения днес пред съда американски паспорт ще бъде проверена чрез експертиза.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража спрямо Анита Желева(Мейзер), привлечена като обвиняема за две тежки, умишлени престъпления - за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов чрез умишлено нанасяне на средна телесна повреда и за предлагане на подкуп на длъжностно лице е окончателно.

Още по темата: общо новини по темата: 117
08.09.2022 »
14.08.2020 »
03.01.2020 »
06.11.2019 »
26.08.2019 »
13.06.2019 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: