Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангелкова във Варна: Отчитаме добър сезон и повече туристи това лято!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:23 / 31.08.2018Коментари (0)1032
©
За трета поредна година България се утвърждава като устойчива туристическа дестинация. Това се потвърждава от данните на НСИ от началото на годината и за първите два месеца на лятото. Само за двата месеца юни и юли имаме над 2,600 млн. чуждестранни туристи, което е ръст от 3,6%. Така, че прогнозите ни за около 5% ръст от юни до септември ще бъдат достигнати. Това заяви пред медии във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя подчерта, че за първите 7 месеца от януари до юли имаме над 5,2 млн. чуждестранни туристи, което е увеличение от 6,9%. Данните са доказателство, че вървим в правилната посока, каза министър Ангелкова. Доказателство за това е и фактът, че големите туроператори като "Томас Кук“ и  "ТУИ“ обмислят да стартират полети за България още от април 2019 г., което ще даде възможност да се разширят крилата на активния сезон.

Относно проблема с руската компания "Турово“, която информира Федералната агенция по туризъм на Русия за това, че не може да върне обратно туристите, които са тук в България, министър Ангелкова поясни, че министерството е в контакт с Федералната агенция за туризъм на Русия, а тя и ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов следят ситуацията непрекъснато. Над 260 руски деца се прибраха в Родината си през последните дни. Още 18 деца предстоят да се завърнат успешно на 1 септември. Билетите им са поети от българската компания "Ной травел“. "Провели сме редица срещи и с генералния консул, който е тук във Варна, и с представителите на фирмата. И в момента представител на Министерството на туризма е на летището, за да се увери, че лицата, които трябва да пътуват ще го направят безпроблемно“, категорична бе министър Ангелкова.

Тя увери, че проверките по Черноморието ще продължат до края на летния сезон. Министър Ангелкова каза, че хотел "Палма“ в Златни пясъци, за който бе установено, че не отговаря за изискванията за категоризация, е санкциониран и предстои понижаване на неговата категория. Собствениците обаче настоявали за потвърждаване на категоризацията. Във връзка с хотел "Бяла бийч ризорт“, който пък бе с липсваща категоризация, вече има подадено искане за категоризиране. Ще бъде направена нова проверка и в зависимост от резултатите при инспекцията ще бъде решено каква категоризация ще им бъде дадена.

Министър Ангелкова уточни още, че вече има заявен интерес за предстоящия зимен сезон, като очаквания ръст  е в рамките на 5-10%. Според нея зимният сезон в последните две години има изключително сериозен ръст. За сезон 2016 г.-2017 г. е отчетен почти 19% ръст, а за 2017 г.-2018 г. нарастването бе с над 12 на сто. "Надявам се да постигнем една от целите, които сме си поставили, ако не тази, то най-късно следващата година, а именно 10 млн. чуждестранни туристи за летен и зимен туризъм. Но разбира се, най-голямата цел е свързана с крилата на сезона – затова тази материална база, която имаме тук, по цялото Черноморие, да бъде използвана“, поясни министър Ангелкова. Според нея чрез разработването на винено-кулинарните маршрути, културно-историческите маршрути и спа дестинациите ще бъде възможно страната ни да се утвърди като  четирисезонна дестинация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: