Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александър Пехливанов: NFT е уникален запис в блокчейн, незаменим токен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:18 / 27.06.2023Коментари (0)184
©
NFT е уникален запис в блокчейн, които са уникални сами по себе си и в повечето варианти – непроменими. NFT е незаменим токен. Това каза съдружникът в "Кибернация“ Александър Пехливанов в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Това, което прави ценно NFT, е, че дава възможност на хората да създават "умни“ договори, обясни той. "Пазарът се обърна в такава посока, която търси конкретна себестойност на даден продукт. Потенциалът на тези умни договори е огромен. Едно NFT може да се фрагментира. Ако притежаваш определена част от конкретен актив NFT, ти може да определяш някакви неща“, поясни Александър Пехливанов.

Той обясни, че разликата между криптовалутите и NFT се състои в това, че NFT представляват единични дялове, които могат да бъдат притежавани само от един човек. И даде примери. "Ако имаш някакъв конкретен бранд и NFT ти даде този уникален блокчейн сертификат, това показва оригиналността на самия бранд. Имотите в една сграда може да се разделят на NFT, които са уникални сами по себе си, и като купувач на даден имот, ти получаваш NFT, което е уникално по рода си“, обясни Пехливанов.

Блокчейн технологиите предоставят възможност за създаване на дигитален регистър на собствеността върху авторски права. "Ако една компания създаде такъв регистър и издава NFT или умни договори на всеки притежател на техните продукти, тогава се знае, че самият продукт е на тази компания и блокчейнът не може да бъде излъган по никакъв начин. Всеки музикант може да има персонално NFT и за всяка една песен, която той издава, да бъде създадено конкретно NFT. Той може да си защити правата на много високо ниво, защото това е влязло в блокчейна и няма как да бъде променено“, обясни Пехливанов. Примери в това отношение вече има, макар и единични за момента, допълни той.

"Кибернация“ влиза в партньорство с Legion Run за създаването на революционен NFT проект – CYBER LEGION. "Тези визуални изображения ще бъдат едни от първите NFT билети в България и ще дават възможност за присъствие до конкретното събитие. Ще се дадат много физически и дигитални придобивки на притежателите на това NFT. Всяко едно NFT е уникално, създадено от човек с помощта на изкуствен интелект“, обясни Александър Пехливанов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
Абитуриентски балове
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: