Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ако се съмнявате в е-търговец, проверете го в НАП
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:45 / 14.09.2022Коментари (0)216
©
Регистрирането и присъствието на един е-търговец в Публичния списък на НАП с електронни магазини изсветлява неговата дейност и повишава доверието на клиентите, тъй като за тях това е индикатор, че си имат работа с коректен търговец, научи репортер на Sofia24.bg от пост на приходната агенция в социалните мрежи.

На какви изисквания трябва да отговаря един онлайн търговец разяснява Милен Минчев, държавен експерт по приходите в дирекция "Контрол“ в НАП в подкаст "Електронна търговия“ от поредицата "Данъците/Осигуряването, без които не можем“.

"За да попадне в Списъка на НАП с електронните магазини, един е-търговец трябва да отговаря на определени условия – да е задължен да издава платежен документ“, посочва Минчев.

Един от видовете платежни документи е фискална касова бележка. Тя може да е издадена от фискално устройство или от интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. При плащане с дебитна или с кредитна карта следва да издава документ за регистриране на продажбите, който не е от фискално устройство. При плащане с пощенски паричен превод също трябва да се издава документ. Всеки един от тези документи имат определени реквизити, които са описани в Наредба Н18.

Минчев постави акцент върху това, че всяко едно лице, което осъществява търговска дейност през интернет е длъжно да подаде чрез сайта на НАП тази информация преди започване на своята дейност. Той добави, че ако не го направи, подлежи на санкция. Също така трябва да се знае, че подаването на тази информация не ограничава търговската дейност на лицето.

След като е-търговецът бъде регистриран и попадне в Публичния списък на НАП, част от подадената от него информация влиза в този списък. И всеки клиент може да провери дали търговецът, от който пазарува, фигурира в списъка.

"Включването в този списък в някаква степен повишава доверието към търговеца, защото по този начин той показа една прозрачност към своите клиенти, не се е скрил зад някаква платформа. По този начин могат да се повишат неговите продажби, както и доверието към него“, казва още Милен Минчев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: