Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Акад. Денков: ПП ще се опита да реализира програмата си, ако вторият мандат дойде при нас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:07 / 17.10.2022Коментари (0)278
©
"Продължаваме промяната“ ще се опита да реализира програмата си, ако вторият мандат дойде при нас. Това каза акад. Денков от "Продължаваме промяната“ в ефира на NOVA.

"В нея извадихме 16 приоритета, които за нас са ключови. Ние ще ги поставим на масата. Ще говорим със сигурност с ДБ и БСП. Ако постигнем баланс с тях ще се опитаме да го реализираме. Според мен всеки отговорен политик ще се опита да направи правителство. И ГЕРБ ще се опита да сформира кабинет, защото България има нужда от такъв", подчерта академик Денков.

"Смятаме, че Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС. Прекрасен юрист, който остави кариерата си, за да влезе в политиката и да помогне на страната си", заяви той.

По думите му няма как първият работен ден на НС да завърши без избор на председател. "Ако има мнозинство – Росен Желязков от ГЕРБ ще бъде избран. Ако не се избере той, защото няма мнозинство – ето друга възможност. Доколкото знам правилата, няма как да завърши първия ден на НС, без да се избере председател".

На въпрос, ако ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" не подкрепят кандидатурата на Минчев, ПП ще гласува ли за друг кандидат, Денков беше категоричен, че ще "се действа на място". "Ние виждаме един кандидат, който е представен. ГЕРБ имат техните аргументи – ние нашите. Ще видим на място какво ще се случи. Има и други партии. Може да има трета кандидатура, ако единият или другият кандидат не бъде избран".

Денков коментира и възможността да има пробив на ГЕРБ при "Демократична България" за общо управление. "Този въпрос трябва да е към колегите от ДБ. Но ясно мога да кажа, че както ние, така и ДБ казаха, че управлението, в което бихме участвали е това, което има ясна правосъдна реформа. И това не е самоцел. Няма как да намерите средства за каквото и да било друго, ако не решите проблема с кражбите в огромни размери, които се случват при сегашната структура на правосъдната система".

"Никой не е готов за нови избори. Но ние ясно влязохме в предишните избори с ясното послание, че искаме да променим България. изборът е ясен – или продължаваме по стария начин, или търсим алтернатива", категоричен беше той.

Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: