Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агенцията за социално подпомагане се самосезира по случая за изнасилено от бежанци момиче, започнаха проверки
Автор: Силвия Станева 10:34 / 25.10.2019Коментари (0)591
©
Агенцията за социално подпомагане се самосезира и  незабавно е извършена проверка от Инспектората към АСП по случая за изнасилено момиче от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Мечтатели“.

Проверката показва, че децата, които са настанени в центъра, живеят при много добри условия. Създадена е и необходимата организация за качествено предоставяне на социалната услуга. Докладът ще бъде предоставен по компетентност на дирекция "Закрила на детето“ към Агенцията за социално подпомагане. Основната препоръка в документа е, че е необходимо предприемането на мерки за засилване на контрола по спазването на вътрешния ред и вечерния час от страна на настанените деца в центъра.   

Инспекторатът към АСП осъществява редовен контрол чрез планови и извънредни проверки на предоставяните услуги в специализирани институции и на социални услуги в общността. От началото на 2019 г. до момента са проверени 223 социални услуги. При проверките не са открити системни нарушения. В повечето случаи предоставяните социални услуги отговарят на нормативно регламентираните стандарти. В случаите, в които са установени нарушения, Инспекторатът на АСП прави предписания и препоръки, които се изпълняват своевременно от доставчиците на съответните социални услуги.

Във връзка със сигнала, че момиче от ЦНСТБУ "Мечтатели“ е станало жертва на сексуално насилие, е организирана среща на Координационния механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция. На срещата са взети решения детето да бъде насочено към външен доставчик за ползване на социална услуга в общността, където да се работи интензивно със специалисти за преодоляване на последиците от преживяното насилие. С момичето работи активно и психолог.

Призоваваме всички медии и граждани да подхождат с необходимото внимание и да спазват изискванията на закона при разпространяването на информация и лични данни за деца, особено в случаи на преживяно насилие, защото това вреди на бъдещето ми.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: