Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокатът на акушерката: Ударите й са били леки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:56 / 25.04.2015Коментари (11)927
© БГНЕС
Софийска градска прокуратура внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, предвидена в Наказателния кодекс - "задържане под стража", на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новородено дете.

На искането на прокуратурата, защитата на обвиняемата противопостави твърденията, че тя се намира във влошено здравословно и материално състояние.

Защитата на обвиняемата отправи искане за предоставяне на допълнителни доказателства в първия работен ден след днешното заседание, но съдът го отхвърли и даде ход по същество на делото, предаде Агенция "Фокус".

Според прокуратурата са събрани достатъчно доказателства, които могат да свидетелстват за наличието на обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъплението, в което е обвинена.

В момента текат пледоариите на защитата и обвинението.
Държавното обвинение претендира, че са налице всички кумулативно дадени предпоставки на обвиняемата да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Като основна бе посочена опасността обвиняемата да се укрие или да извърши ново престъпление.

Наблюдаващият прокурор Николай Христов определи като зверски побоя над 4-дневното бебе. В пледоарията си той каза, че експертна справка показва, че тя не страда от психическо заболяване.

До определението, че побоят над детето е бил зверски, се стигна след пледоарията на защитата, в която адвокатът каза, че няма сигурност в това, че записите са автентични. Тезата на адвоката е, че има голям период от около 12 часа от времето, в което се твърди, че бебето е бито, до констатирането на тежките отоци.

Според защитата, версията на прокуратурата е невъзможна и необективна. Според тях дори и да се приеме, че е нанесла удари, те са били леки и не са причинили травмата на бебето. Защитата използва изрази като "шляпвайки".
Голяма част от казаното от адвоката бе върху това, че акушерката е работела 24 часа, че била принудена да робува, защото семейството й зависело от нея.

Преди старта на заседанието в Съдебната палата адвокатът на Ковачева Владислав Янев коментира, че "не е етично така да се манипулира общественото мнение", съобщи Би Ти Ви.
Представени бяха тези за състоянието на бебето, както и техническата, която засяга записите от камерата, заснела престъплението.

Именно по отношение на тези записи адв. Янев се възмути, че са "изтекли". Близките на Ковачева не коментираха случилото се пред медиите, а тези на пострадалото бебе Никол не дойдоха в съда.


Още по темата: общо новини по темата: 37
22.05.2020 »
22.05.2020 »
19.11.2019 »
19.06.2019 »
28.06.2018 »
24.09.2017 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ударите Са Били Леки Как Мойе ДаСе Говори Така Това е Ново Родено Бебенце Не Вие Срам...
+2
 
 
Ударите са били леки,но това е 4 дневно бебе бе малоумен адвокат.Нека адвоката да иде един кон да му бие един къч или кличко да му нанесе 4-5 удара в лицето!
+7
 
 
Е, адвокатчето, помияр мръсен!На тебе, като ти плащат, ти чест и достойнство нямаш ли бе, п@д@раст долен!!!
+7
 
 
Тези адвокати с удоволствие и аз бих ги "шляпнал" така, както този изрод "шляпваше" невинното детенце. Тази не заслужава никаква защита.
+7
 
 
Ако все още има човещина в адвокатите--всички, частни или служебни. Всеки един от тях трябва да се откаже да я защитава това чудо наречено "човек"
+10
 
 
На адвокатчето ще му разбия простата глава !
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Грипна епидемия обхвана страната
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: