Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
8 досъдебни производства образувани в Петрич след специализираната операция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:56 / 08.10.2014Коментари (0)588
13 досъдебни производства са образувани след проведената по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Йордан Бакалов специализирана операция в градовете Ихтиман и Петрич. Петима са привлечени като обвиняеми. С участието на служители от Дирекция "Жандармерия" и специализираните полицейски сили от СДВР и областните дирекции на МВР-София и Благоевград бe предотвратено нарастване на напрежението между враждуващи фамилии в квартали в двата града. Действията на полицията са наблюдавани от окръжните прокурори на София и Благоевград.

В Ихтиман като обвиняеми по чл. 115 /убийство/от НК са привлечени двама мъже - В.М. и В.А. Други двама мъже от Ихтиман - С.А. и В.Ж. са привлечени като обвиняеми по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 от НК /опит за убийство/. Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление.

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура са образувани 4 досъдебни производства : за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение /престъпление по чл.339, ал.1 от НК/; за подправяне или заличаване на идентификационен номер на лек автомобил марка "БМВ", модел "Х5" /престъпление по чл.345а, ал.1 от НК/; за съставяне или преправяне на неистински официални документи / престъпление по чл.308, ал.1 от НК/; за съхранение без редовно позволително дървен материал /престъпление по чл.235 от НК/. Досъдебните производства са под наблюдението на Районна прокуратура - Ихтиман.

В Петрич са образувани 8 досъдебни производства. В качеството на обвиняем е привлечен С.М.за това, че в условията на опасен рецидив е извършил хулигански действия /престъпление по чл. 325, ал. 4 от НК/. Той има влезли в сила 9 осъдителни присъди. С прокурорско постановление е задържан за 72 часа.

В хода на акцията в кв. "182" в Петрич са намерени незаконно държани огнестрелни оръжия, като никой от жителите на квартала няма издадено разрешение от МВР за съхранение или ползване на огнестрелни оръжия. Образувани са 3 досъдебни производства: за повреждане на чужда собственост /чл. 216, ал. 1 от НК/; за действия по хулигански подбуди /чл. 325, ал. 1 от НК/; за причиняване на средна телесна повреда на длъжностно лице /чл. 131, ал.1, т. 2 от НК/; за хулигански действия срещу длъжностно лице/(чл. 325, ал.1 от НК/ и за незаконно държане на огнестрелни оръжия и стрелба с пушка. /чл. 339, ал.1/. Досъдебните производства се наблюдават от Районна прокуратура - Петрич.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: