Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
55 химиотерапии преживява 7-годишната Михаела, майката на детето с отчаян призив!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:12 / 11.01.2020Коментари (0)703
Над 55 химиотерапии, 4 операции и три месеца протонна терапия. Малката принцеса Михаела е само на 7 годинки, но вече е преживяла всичко това. Момиченцето в продължение на шест години се бори със страшната диагноза сарком на Юинг (злокачествен тумор, който обикновено се развива в костите, главно при деца и юноши).

"Здравейте, мили хора! Пише ви една отчаяна майка... Михаела е нашето слънчице и вече 6 години се бори със страшната диагноза сарком на Юинг. Борбата ни започна, когато Михаела беше едва на годинка и осем месеца. Оттогава животът ни се превърна в ад.

Първите симптоми на болестта бяха схващане на крачетата, след това се появиха ужасни болки в гръбнака. Два дни по-късно се парализира. Веднага ни изпратиха в Детска онкохематология при УМБАЛ "Свети Георги" в град Пловдив. Последваха редица изследвания. Лекарите бяха на мнение, че е много рисковано да се направи биопсия, защото туморът бе разположен в гръбнака и имаше опасност нашето ангелче да се парализира завинаги.

Според местоположението му и нейната възраст лекарите решиха, че е невробластом и веднага назначиха лечение с химиотерапия, което продължи повече от година.

След проведения блок на лечение Мишето влезе в ремисия, но радостта ни бе само година и половина – след направен контролен ядрено-магнитен резонанс се установи рецидив.

Кошмарът започна наново. Наложи се спешна операция в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" - София. Последваха още година и три месеца курсове химиотерапия за невробластом. Болестта на Мишето отново влезе в ремисия, този път в продължение на десет месеца. После пак рецидив и нова операция, този път в Тюбинген, Германия. След направената биопсия лекарите там установиха, че туморът не е невробластом, а сарком на Юинг (на меките тъкани).

Последваха нови протоколи химиотерапия за Юинг саркома за шест месеца, след това 3-месечно лечение в Германия с протон терапия, а след нея довършихме протокола в България. Три месеца по-късно, при ядрено-магнитен резонанс, се установи отново рецидив. Този път бе локален и имаше няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия и нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ "Свети Георги" в неврохирургия и още една – на белия дроб в Люнен, Германия.

В момента продължаваме следоперативна химиотерапия, но за съжаление, тя вече не действа според очакванията на лекарите – Михаела има новооткрито образувание под диафрагмата.

Според лекуващия ѝ лекар, единствената ни надежда е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага успешно в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от Здравната каса. Имаме нужда от 24 флакона, които са необходими за 6 курса имунотерапия, а цената на всеки един флакон е 15 000 евро. Общата сума, която трябва да заплатим за лечението на Мишето възлиза на 360 000 евро.

Първият курс трябва да започне в началото на февруари, дотогава трябва да сме събрали необходимите средства от 60 000 евро за него! Терапиите са през 20 дни и не трябва да се прекъсват! Това е единственият ни шанс да видим Михаела здрава. Тя е нашето геройче – премина 4 операции, над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Вие можете да станете част от нашата борба и заедно да победим коварната болест! Само с вашата помощ кошмарът, в който живее детенцето ни ще свърши.

Моля ви с цялото си майчино сърце да помогнете на Михаела да има своето детство, да ходи на училище, да порасне, да ЖИВЕЕ!"

Майката вярва, че с помощта на добри хора ще успее да събере парите и кошмарът, в който живее детето й, да свърши окончателно. До момента в платформата Helpkarma са събрани около 36 571 евро. Можете да дарите през платформата ТУК.

Или по банков път:

Уникредит Булбанк:

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45

В лева

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: