Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
303 операции провела ДАНС през 2014 г.
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:34 / 20.01.2015Коментари (0)230
©
Общо 303 операции е провела Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) през миналата година за пресичане на престъпна дейност на организирани престъпни структури, от които 43 в рамките на осъществено международно сътрудничество. Това пише в отчета на ДАНС за дейностите по разследването и за противодействие на организираната престъпност и корупцията през 2014 г., съобщиха от агенцията.

Съществен аспект от дейността на ДАНС е разкриването, наблюдението, противодействието и предотвратяването на подготвяни или извършвани престъпления, осъществявани от местни или транснационални престъпни структури, които биха застрашили националната сигурност на България. Сферите на организираната престъпност, предмет на противодействие от страна на Агенцията, обхващат широк спектър от деяния - трафик и производство на наркотични вещества; преработка и търговия с оръжия, боеприпаси, общоопасни средства и стратегически суровини; трафик на хора; посегателства срещу митническия режим, паричната, данъчната и осигурителни системи на страната; фалшификации на документи, валута и електронни платежни инструменти; незаконно съхранение и износ на културно-исторически ценности; компютърни престъпления и други деяния с висока степен на обществена опасност.

Сред основните приоритети в работата на ДАНС, освен противодействие на самите незаконни деяния, е предотвратяване на възможността за легализиране на финансови средства със съмнителен произход, както и пресичане на корупционни практики, благоприятстващи организираната престъпна дейност.

Сред приоритетите на ДАНС остава противодействието на нарушенията на данъчно-осигурителното и митническото законодателство, които носят на организираната престъпност високи доходи, като ощетяват в значителна степен както държавния бюджет, така и бюджета на ЕС.

ДАНС изпълнява законовите си ангажименти при координация и взаимодействие с органите на прокуратурата, съда и МВР, Агенция "Митници", НАП, НОИ, други министерства и ведомства, както и с обществени организации.

Агенцията поддържа активно международно сътрудничество както на двустранно ниво (със съответните структури на държави в и извън ЕС), така и в рамките на членството или ангажиментите на Агенцията в редица международни и регионални организации и форуми на специалните служби и правоохранителните органи (Европол, Интерпол, Евроджъст, Фронтекс, Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа и други).







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: