Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
21 проекта за иновации получават близо 7 милиона лева от иновационен фонд
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:39 / 19.12.2022Коментари (0)191
©
21 проекта за иновации ще получат близо 7 милиона лева от иновационен фонд. 

Договорите за финансиране на проекти бяха връчени на специално събитие в сградата на Агенцията в присъствието на зам.-министъра на иновациите и растежа Стефан Савов, началника на кабинета на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев – Красимир Якимов и изпълнителния директор на ИАНМСП Бойко Таков, информира пресцентърът на Министерството на иновациите и растежа.

Проектите за иновации ще получат общо 6 470 749,61 лв. в рамките на 13-та конкурсна сесия на Национален иновационен фонд, менажиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерство на иновациите и растежа.

Система за мониторинг с цел предотвратяване на тежки заболявания, технология за производство на пожароустойчиви, енергоспестяващи и изолационни строителни елементи от стъклени отпадъци, както и иновационен подход за биопринтирани хрущялни импланти са само част от проектите, които ще получат финансиране в 13-та сесия на Фонда

Сред предложенията, които намират място в листата с одобрени проекти, се нареждат система за мониторинг с цел предотвратяване на тежки заболявания, технология за производство на пожароустойчиви, енергоспестяващи и изолационни строителни елементи от стъклени отпадъци, иновационен подход за биопринтирани хрущялни импланти, решение за замърсяване на микропластмаси във водна среда, решение за оценка на замърсяване с микропластмаси във водата, както и иновативно образователно приложение.

Всички те са част от четирите приоритетни оси, които Фонда подкрепя, а именно "Информатика и информационни и комуникационни технологии“, "Мехатроника и чисти технологии“, "Индустрия за здравословен живот и биотехнологии“ и "Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии“. Проектите в настоящата сесия бяха селектирани от общо 127 предложения, а 17 от тях ще се изпълнят в партньорство с организации за научни изследвания и разпространение на знания.

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов посочи, че без подкрепа за иновации не може да се очаква устойчив ръст в българската икономика. Той подчерта, че основната цел на НИФ е насърчаване на научноизследователската и развойната дейност.

Иновационният фонд предоставя финансиране в размер на до 500 000 лв. за проект, като през тази година Агенцията за малки и средни предприятия въведе редица промени, целящи да намалят административна тежест за бизнеса, който иска да

получи средства за своите иновативни идеи – кандидатите кандидатстваха през нова система, формуляра за кандидатстване също бе оптимизиран, както и самите правила за управление на Фонда предложиха една по-лека процедура, коментира изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков. В своите 12 предходни сесии Фондът финансира над 500 проекта с над 100 милиона лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Почина патриарх Неофит
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: