Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
2021: Завръщането на бомбър якето в мъжкия гардероб
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:12 / 15.01.2021Коментари (0)1368
©
Има нещо специално в якето бомбър, което го прави идеално за всички сезони – и като преходна връхна дреха през пролетта и есента, и като пазещо топло през зимата яке. То е истинска класика и може да бъде част от всеки мъжки гардероб, защото е подходящо за всякакви поводи.

Вероятно някои от вас са го носили в младежките си години и сега не могат да си представят отново как биха могли да го включат в гардероба си като зрели мъже. Други пък може никога да не са имали шанса да усетят всички предимства на якето бомбър. Тази статия ще ви помогне да разберете защо 2021 ще е (отново) годината на бомбъра.

Какво е яке бомбър?

Да се върнем малко към историята. Бомбър якето е модел яке, създадено за американските военновъздушни сили през Първата световна война. Шиело се е от кожа, с пухкава подплата и големи джобове, за да предпазва летците по време на бойните полети в открити самолети.

През Втората световна се ражда сегашният модел на бомбърите – изработени от лека, непропусклива материя, удобни и практични. Емблематичният джоб на ръкава е бил удобен за държане на химикалка и лични документи. А оранжевата подплата е имала и второ приложение – в случай на авария, пилотът е можел да обърне якето наопаки и така да бъде по-лесно забелязан от спасителните екипи.

След края на войната бомбърите продължават своя победоносен възход, но вече не по бойните полета, а в мъжкия гардероб. Класическият черен или тъмносин цвят се измества от камуфлажните материи, ярките цветове и различните по модел джобове.

Правилен размер бомбър

Към какъвто и цвят и модел бомбър да се ориентирате, преди всичко трябва да изберете правилния размер. Когато закопчаете якето, то не трябва да прилепва плътно, а трябва да има място отдолу поне за лек суичър. Не трябва да е и прекалено широко, с ръкави, които стигат до пръстите на ръцете ви, защото тогава ще изглеждате като с нещо, взето назаем.

Якето бомбър е късо яке, така че е добре ластикът да стига само няколко сантиметра под колана на дънките.

Как да носите бомбър през 2021

- Бомбър яке в бордо

Обратно на класическия черен цвят, бомбър якето в цвят бордо придава много изискан вид. Топлият му цвят го прави подходящо за всякакви поводи. Ако го съчетаете с черни дънки и неутрална на цвят тениска (сива, бяла), ще имате т.нар smart casual вид – спретнат и стилен външен вид.

- Бомбър яке в маслинено зелено

Това вероятно ще е най-популярният цвят за яке бомбър през идващата пролет. Напомня на камуфлажа, но не е толкова неглиже като него. Съчетава се лесно с всички нюанси сини дънки и чино панталони в сиво или бежово.

- Червено бомбър яке

Този модел е за смелите мъже, които обичат да плуват в дълбоките модни води. Няма как да останете незабелязан, няма как да оставите околните равнодушни с такова яке. По-тъмните нюанси са за предпочитане, ако ходите на официални или бизнес срещи. Но ако стилът ви е спортен и "нахакан“, няма да сгрешите и с най-яркия червен бомбър.

Вместо заключение на тема "бомбър яке“

Бомбърите са изключително удобни якета, които могат да ви служат дълго, ако ги поддържате добре. Перете винаги според инструкциите и не се колебайте да експериментирате с различни комбинации. Стилът обича смелите. Изберете вашия бомбър на Bolf.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Катастрофи в България
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: