Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
20 години затвор за младеж, пребил до смърт с метална тръба баба си и дядо си
Автор: Пламена Николова 12:25 / 05.05.2022Коментари (0)205
©
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Шумен 23-годишният Г.Й., привлечен към наказателна отговорност за това, че умишлено умъртвил своите баба и дядо, с особена жестокост и с користна цел – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр.3-то, т.6, пр.3-то и т.7 във връзка с чл. 115 от НК, беше признат за виновен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Окръжен съд – Шумен го осъди с "лишаване от свобода“ за срок от 20 години при строг режим на изтърпяване на наказанието. Беше уважен граждански иск в размер на 50 000 лева, които Г.Й. ще трябва да изплати на близки на жертвите. За негова сметка са и разходите, направени по делото.

Младият мъж беше предаден на съд през месец март тази година за тежкото престъпление спрямо родните му баба и дядо, което той извършил на 22 ноември 2020 г.

В този ден 21-годишният тогава Г.Й. заедно с баща си и дядо си се намирали във вилен имот край Шумен, където почиствали. След като приключили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.

Късно вечерта на същия ден, майката на 21-годишния подсъдим направила опит да чуе своите родители, но не успяла да се свърже с тях. Опитала отново на следващия ден, също без успех. Това притеснило жената и тя предприела действия за установяването им – първо проверила в дома им в Шумен, а след това и във вилния имот. Намерила своите родители мъртви именно там.

При извършения на място оглед се установило, че по телата на двамата имало множество травматични наранявания. Станало категорично ясно, че те са жертви на убийство. В хода на разследването безспорно се очертала версията, че деянието е извършено от близък на пострадалите. Въпреки че първоначално отрекъл да има нещо общо, при повторен разпит техният внук Г.Й. признал истината, че убил своите баба и дядо. Намерено било оръжието, използвано за това – метална тръба, с която двамата възрастни били пребити. След като извършил тежкото престъпление, от дома на своите роднини в Шумен младият мъж взел при и златни накити.

Решението на Окръжен съд - Шумен подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: