Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
19-годишният Александър - подсъдим за две брутални убийства
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:37 / 29.07.2020Коментари (1)384
©
Зловеща кървава драма се е разиграла във Врачанско. 51-годишният Георги Георгиев от Крива Бара бил нападнат и пребит снощи в селото от Александър - криминално проявен и подсъдим за убийството на дядо си младеж и вуйчо му. Сега става ясно, че Георги е починал в болницата във Враца и случаят вече е преквалифициран в убийство, съобщава "Булнюз". 

Въпреки че 19-годишният Александър И. само след 4 дни трябва да се яви във Врачанския окръжен съд като обвиняем за убийството на дядо си, той е бил на свобода и е задържан вече за още една смърт.

В понеделник около 21:30 часа той е нападнал човека, с когото баба му е заживяла, и със съдействието на вуйчо му, го пребили с вила, юмруци и желязна тръба. От пресцентъра на полицията съобщиха, че Георги е бил транспортиран в болницата във Враца без опасност за живота със счупен крак и още травми, но преди обед днес той е починал.

"На 19 години две убийства за по-малко от година и три месеца. Той преби дядо си с бухалка, преди това с канабис го хванаха и питам защо не беше в ареста. Сега щеше човекът да е жив. Делото за убийството на дядо му е сега в петък и ако беше прибран да не е случило това нещо. Георги заживя с бабата на Александър и те с вуйчо му, който се прибра от Германия, се напили и отишли в дома му снощи и започнали да го бият. Претекстът бил за някаква фреза, която била на мъртвия му дядо, пък те я ползвали. Колко пъти ме разпитваха за убийството на дядо му и всеки път ги моля да го приберат, защото се дрогира, злоупотребява с алкохол и е агресивен. Не го прибраха и стигнахме дотук, защото някой не си е свършил работата. Това е положението. Георги беше кротък човек, не е с цветущо минало, но не е създавал никакви проблеми, а го пребиха зверски. Това момче отне два човешки живота", разказа кметът на селото Илиян Иванов.

За 31 юли Врачанският окръжен съд насрочи делото за срещу Александър И., който е обвинен в това, че на 13.04.2019 г. умишлено е умъртвил дядо си Любомир А. в дома им в Крива бара. Според обвинителния акт, криминално проявеният и осъждан младеж живеел в селото заедно с баба си и дядо си. По време на вечеря внукът и дядо му пийнали порядъчно. По-късно Александър пуснал музика в стаята си, а дядото му направил забележка да намали звука, защото му пречел да гледа телевизия. Разправията продължила, като на няколко пъти внук и дядо отвивали и завивали на бушони от таблото за електрическия ток в къщата. Двамата продължили да се карат, като 59-годишният Любомир изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Любомир пък тръгнал да си ги прибира, но дядо му го бутнал и той се ударил в стената. Тогава бесният младеж взел дървена бухалка и започнал да удря Любомир по главата. Побоят бил спрян от бабата, която се обадила на спешния телефон 112. Внукът й скрил бухалката на тавана в къщата и избягал. Вследствие на побоя 59-годишният мъж изпаднал в кома и на 25 април починал в Университетска болница в Плевен.

Според заключението на изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза смъртта му се дължи на дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност в резултат от черепно-мозъчна травма и усложненията й.

Преди това, на 20 юни 2018 година, той бил задържан при акция на полицията в Козлодуй, като беше установено, че е засадил и отглеждал канабис в двора на баба си и дядо си в селото. Тогава бяха изкоренени 43 стръка с канабис, всеки с дължина около два метра, като беше иззет и плик с готова продукция. Иззетото количество беше с общо тегло над килограм и половина и на обща стойност 6 429.12 лева. Тогава все още непълнолетният Александър сключи споразумение с прокуратурата и беше осъден на пробация за срок от шест месеца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аааа,държавата като не си върши работата и не е искала да вкара в панделата тоя боклук,за да не го храни с държавни пари,тогава да върнат смъртното наказание!!!!!Сега разстрел за този 19 годишен безполезен индивид(грешка на съдбата)Защо данъкоплатеца ще отглежда до живот това лайно в затвора!?Ами ако живее още 50 години,с тия пари можеме да изхраниме 3ма пенсионери средно х 15 години!!!!И поне това е наш дълг към възрасните ни родители и няма да се страхуваме да не ни убият или изнасилят децата!ЗА смъртното наказание на такива консуматори!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бивш преподавател в Югозападния университет със скандални разкрития за корупционни практики
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: