Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
19-годишен кара в насрещното платно на АМ "Тракия", за да избяга от полицията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:59 / 22.09.2022Коментари (0)230
©
Гонка с полицията по магистрала "Тракия" завърши с катастрофа. Екшънът се разиграл в нощта срещу сряда в района на 180-ия километър на магистралата край Чирпан. Полицаи подали сигнал за спиране на лек автомобил. Шофьорът не се подчинил, ускорил, направил заблуждаваща маневра, че ще спре и влязъл в насрещното платно за движение. За да предотвратят инцидент, униформените включили светлинната сигнализация и тръгнали след него. Преследването продължило повече от 6 километра. На моменти скоростта му надвишавала 200 километра в час. Предприети били заградителни действия от друг патрул.

След намесата на автопатрула нарушителят е принуден да напусне магистралата на първата възможна отбивка. Малко след това автомобилът катастрофирал като се ударил в дърво. Полицейските служители незабавно са оказали първа помощ на водача, извикана била и линейка.

Междувременно полицаите задържали четиримата спътници на шофьора, някои от тях - непълнолетни. Те също опитали да избягат от местопроизшествието.

19-годишният водач се оказал без книжка. Справка за колата показала, че тя е с прекратена регистрация и няма застраховка "Гражданска отговорност".

"Нашият екип е работил на линеен принцип за контрол, видели са съмнителен автомобил, който е бил така претоварен според служителите. Автомобилът е влязъл в паркинг на километър 180 на АМ "Тракия",  след което влязъл в насрещното движение", заяви главен инспектор Димитър Димитров, началник на Пътна полиция – Стара Загора.

По думите му непосредствено преди село Богомилово водачът излиза от пътното платно и се блъска в скат. "Водачът е с тежки наранявания, в автомобила са били още четири  лица, които нямат наранявания", допълва инспектор Димитров.  

Пострадалият водач е с опасност за живота. По информация на NOVA той е бил и без обезопасителен колан.

На фона на поредната гонка, последвана от тежка катастрофа – още от сутринта от Пътната полиция обявиха, че засилват максимално контрола на пътя в цялата страна.

 "Действията на служителите ще са максимално насочени към безопасността по пътищата. Целта е да не се допусне да има загинали. Нека всички бъдат отговорни на пътя, да се държат адекватно и да спазват правилата. Това е достатъчно", подчерта главен инспектор Лъчезар Близнаков, Пътна полиция.

Проверките ще продължат и в следващите дни. "Движението след 15 септември в населените места е изключително интензивно. Насочени са усилия в пиковите часове чрез движение в потоците екипите да извеждат нарушителите. Но не пренебрегваме и контрола извън населените места", категоричен е инспектор Близнаков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: