Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
18 години затвор за ревнив изверг от Варненско, убил и заровил майката на трите им деца
Автор: Пламена Николова 17:30 / 12.01.2021Коментари (0)330
©
Варненският окръжен съд призна за виновен 36-годишния Стоян С., за това че на 01.04.2019г. е убил жената, с която живеел на семейни начала в село Ново Оряхово, съобщиха от пресслужбата на съда.

Присъдата беше произнесена в деня на разпоредителното заседание, след като защитата на подсъдимия поиска съкратено съдебно следствие. В този случай не се разпитват всички свидетели и вещи лица, а се ползват протоколите за разпит и експертните заключения. Като граждански ищци бяха конституирани трите деца на Стоян и починалата и едно от децата на жената от друга връзка.

Стоян С. живеел от 13 години на семейни начала с убитата, като помежду им често избухвали скандали на ревностна основа. Такъв бил поводът за поредния такъв в нощта на 31 март срещу 1 април 2019г. в дома им в село Ново Оряхово. Сред поредица от нападки и обвинения във взаимни изневери, Стоян нанесъл няколко удара на жена си, след което я душил. Двойката имала 3 деца, най-малкото от които на 8г. и по време на извършване на престъплението, децата спели в друга стая на къщата. След като извършил престъплението, Стоян С. заровил тялото на 44-годишната жена в двора на къщата, която обитавали и инсценирал изчезването й. На роднините на жената казал, че е избягала с друг мъж. Сигнал за изчезването й бил подаден на 2 април от нейния брат. По- късно близките се натъкнали на прясно изкопана дупка в двора, която им се сторила съмнителна. Открили тялото и вещи на убитата. Стоян С. бил намерен два дни след престъплението в гориста местност зад къщата с бутилка солна киселина, с която искал да се самоубие.

За умишлено убийство, НК предвижда наказание от 10 до 20г. затвор.

Пред съда, както и на досъдебното производство, Стоян С. направи пълни самопризнания и изрази съжаление за извършеното престъпление. Обясни, че между него и жена му често избухвали скандали и взаимна размяна на удари, които ставали повод за сигнали в полицията и причина той да напуска жилището.

Стоян С. е роден в Харманли, без образование, не работи, реабилитиран.

В плеодоарията си прокуратурата подчерта свидетелските показания, според които причина за скандалите между двойката били връзките на Стоян с други жени. Това било повод 44-годишната жена да не иска да живее с него и въпреки, че е била пенсионер по болест да реши сама да се грижи за трите си деца.

Защитата на Стоян С. наблегна на факта, че подсъдимият е направил пълни самопризнания и поиска наказание към средния размер предвиден в НК. 

За извършеното престъпление, Окръжен съд – Варна наложи на Стоян С. наказание "лишаване от свобода“ за срок от 18 години при първоначален строг режим. Уважени бяха гражданските искове за претърпени неимуществени вреди в размер на 200 000 лева на трите деца на двойката, както и този на четвъртото дете на починалата в размер на 100 000 лева. 

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: