Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
151 души са новите милионери у нас и то в пандемията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:50 / 24.02.2021Коментари (0)338
© bTV
"151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част са от последното тримесечие на 2020 г.“, заяви в рубриката "Чети етикета“ по bTV финансовият консултант Стойне Василев.

По думите му се запазва тенденцията по цял свят по време на криза богатите да забогатяват още повече, а бедните да обедняват.

"Тук става въпрос за милионери с депозити в търговските банки в България, със сигурност има и други, чийто пари са вложени в имоти, бизнес и т.н. Към края на 2020 г. общият брой на милионерите у нас е 1180 души“, каза още Василев.

"Тук говорим за пари на светло. Това са хора, които са направили по-големи депозити на физически лица и са продали други активи по време на пандемията“, уточни финансистът.

Между тези милионери се разделят общо 3 милиарда лева, като средно на човек се падат по 2 567 000 лева.

По думите на Василев депозитите по време на пандемия се увеличават, с изключение на тези до 1000 лева. "Миналата година сме спестили повече от 5 млрд. лева, което е рекорд. Най-голямо е увеличението в депозитите между 10 и 20 хиляди лева“, уточни Василев.

За малките депозити до 1000 лева той коментира, че при тях се бележи спад, тъй като повечето хора ги използват за покриване на текущи нужди по време на пандемията. Той посъветва зрителите да започнат да спестяват отново.

Най-богатите в света

На първо място по богатство остава основателят на "Амазон“ Джеф Безос със 185,6 млрд. долара, следван от Илън Мъск, чието богатство бележи най-висок ръст през пандемичната 2020 г.

Бернар Арно е на трета позиция със 158,1 млрд. долара, а основателят на "Майкрософт“ Бил Гейтс е на четвърто място със 122,9 млрд. долара. Петото място е за Марк Зукърбър с 95,3 млрд. долара.

Най-богатият българин в света е Владимир Тенев, който има над 1 млрд. долара нетно богатство.

Богатството на Илън Мъск се е увеличило със 160 млрд. само за една година. Причината – най-големите му инвестиции са в компанията "Тесла“, която бележи ръст от 700% в акциите.

Най-богатите хора в света са "заработили“ допълнителни 450 млрд. долара по време на пандемията. Освен "Тесла“, висок ръст бележат социалните мрежи, технологичните компании, ИТ сектора, както и тези, които не са засегнати от пандемията, като онлайн търговията например.

На този фон само в Съединените щати общо 73 млн. американци са загубили работата си, а 100 000 малки бизнеси са обявили банкрут.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: