Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
13 художници ще пресъздадат духа на Благоевград в четвъртия пленер "Стъпки напред"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:40 / 01.09.2015Коментари (0)354
©
Официално днес бе поставено началото на четвърти пленер по живопис "Стъпки напред" в Благоевград. Къщата- музей на Георги Измирлиев събра организатори, художници от цяла България и почитатели на изобразителното изкуство. Успех и вдъхновение на участниците пожела директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности" Христина Шопова и откри четвъртия по ред пленер в първия ден от месец септември. "Не случайно името на пленера е "Стъпки напред". Благоевград, заедно с помощта на много съмишленици показва, че върви с бавни, но сигурни стъпки напред, да се превърне в център на съвременното изкуство и съм сигурна, че това ще стане", каза Христина Шопова.

"Благоевград вече е център на съвременното изкуство. Тук има традиция и се посрещат художници, които активно работят на съвременната сцена. Ние ще направим стойностни неща, с които да допълним колекцията от съвременно изкуство, която Община Благоевград инициира", каза кураторът на пленера Елена Панайотова.

С откриването на пленера, Община Благоевград поставя началото на "Есенен салон на изкуствата 2015". "Стъпки напред" е едно от устойчивите събития в културния календар на общината. Пленерът пресъздава духа на Благоевград през погледа на живописното изкуство. Сашо Стоицов, Христо Шапкаров, Димитър Яранов, Красимир Добрев, Гордън Картър, Богдан Александров, Кирил Иванов, Димитър Шопов- Гавазов, Искра Благоева, Миглена Александрова, Елена Панайотова, Стела Василева и Кирил Стоилов са имената на художниците, които ще оставят своите следи от стъпките напред в търсене на красотата на града. Художниците са обединени от идеята за модерното интерпретиране на визуалното, преминаващо отвъд границите на общоприетата реалистична естетика. Те ще рисуват в къщите "Дърворезба", "Графика", "Керамика", намиращи се в кв."Вароша" - Благоевград в рамките на десет дни. Резултатът от тяхното виждане за света, изразен чрез четката върху платното, жители и гости на Благоевград ще могат да видят на 10 септември от 18.00 часа в Общинската художествена галерия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: