Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ердоган за западните сили: Това са акули, надушили кръв
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:51 / 17.04.2018Коментари (4)3610
©
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган оприличи западните сили на "акули, надушили кръв". Президентът говори на среща на мюсюлманските малцинства по света в двореца Долмабахче в Истанбул. Според Ердоган се прилагат двойни стандарти, когато става дума за живота на мюсюлмани.

"Всички ние виждаме как стигне ли се до собствените им интереси, западните сили вдигат на крак целия регион. Много добре знаем, че когато става дума за петрол, злато, скъпоценности, дял от пазара, тези страни подобно на надушили кръв акули пропътуват хиляди километри, за да дойдат", заяви Ердоган, цитиран от в. "Йени шафак" и БТА. Турският президент подчерта, че условията днес са различни от тези от времето на Втората световна война. Той отново говори и за неефективността на Съвета за сигурност на ООН, като използва любимата си фраза, че "светът е по-голям от пет", имайки предвид петте постоянни членки на Съвета.

"Друг е въпросът, че институции като ООН, които на хартия трябва да осигуряват международната стабилност, се превръщат в най-голяма пречка за мира и сигурността", посочи Ердоган. "Това имаме предвид, когато казваме, че светът е по-голям от пет", добави той.

Изказването на Ердоган е сред акцентите и на проправителствения в. "Йени шафак", който посочва, че президентът е призовал ислямския свят да бъде единен и активен на терен срещу "систематичните атаки на Запада". "Идват онези, които са надушили кръв", гласи заглавието на вестника. "Йени шафак" разглежда и случая със забития гръцки флаг на спорен остров в Егейско море край турското крайбрежие, като задава въпроса "Чий подизпълнител е Атина". Според изданието "САЩ и ЕС, които не успяха да спрат операцията в (района на сирийския град) Африн, засилват напрежението в Егейско море, за да ангажират Турция".

"Атина, която придоби смелост от корабите на НАТО в Източното Средиземноморие, добави и нова провокация към досегашните. Знамето на Гърция бе забито на скалисто островче край турския курорт Дидим", пише вестникът. "Йени шафак" допълва, че флагът е бил незабавно свален от командоси на турския военноморски флот. Вестникът оприличава случая на кризата от 1996 г., когато Турция и Гърция почти стигнаха до война заради двойка скалисти островчета, за които и двете страни претендират. Сегашният случай се е разиграл в петък, когато трима гърци отишли на безлюдното островче Хуршит (на гръцки Тимена) край Дидим и забили гръцкия флаг. За случая били уведомени турските ВВС и ВМС и по нареждане на министерството на вътрешните работи случаят бил възложен на командоси от флота на Турция. Атина е определила инцидента като "изолиран случай", извършен от неидентифицирани лица, но Анкара го смята за "провокация, която е продължение на агресивната политика в последно време", отбелязва "Йени шафак".

"САЩ, Франция и Великобритания, които преследват енергийни интереси в Източното Средиземноморие, изглежда също са част от напрежението", посочва още вестникът. "Не Макрон, а Микрон", пише в заглавие в. "Тюркие", като изрежда различни действия на френския президент, разкриващи според изданието неговата "неопитност". Според вестника Макрон е ядосал САЩ, като казал, че той е убедил Доналд Тръмп да останат в Сирия. Това твърдение е било опровергано от Белия дом. "Преди това Макрон обвини Турция, че окупира Африн, след това предложи посредничество със СЗН (смятаните за терористи от Турция сирийски кюрдски Сили за защита на народа). Пожела да участва в процеса от Астана, а след това се насочи към САЩ, които готвеха удари по Асад", изрежда вестникът.

"Тюркие" напомня също думите на Макрон, че Турция е била "отделена" от Русия, на които турският външен министър Мевлют Чавушоглу отговори, че отношенията на Анкара с Москва са твърде силни, за да бъдат развалени от френския президент.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Източните сили са ушанки надушили водка.
0
 
 
Няма ли кой да му припомни на резняка,че Саладин и векове по късно настъплението и превземането на Константинопол,че чак до Виена е същото това акулско поведение на исляма спрямо християните. Преди тях е имало други,с друга вяра и друга култура.Нека си погледне държавата колко НЕтурци има в нея и защо да нямат държава и те ?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: