Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Потърпевши от Ценко Чоков към премиера: Елате в Галиче, нещо страшно става тук
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:45 / 25.05.2016Коментари (1)255
©
Пореден палеж на коли отново разбуни духовете в Галиче. Една от жените, чието семейство е потърпевшо от кмета на селото Ценко Чоков, призова от ефира на bTV: "Умолявам главния секретар на МВР, премиера, прокурора - Елате да видите, нещо страшно става, ще стане убийство, разберете".

Празничният 24 май в Галиче бе помрачен от поредния палеж на коли. И този път потърпевшо е семейство, което открито е заставало срещу интересите на кмета Ценко Чоков. Щетите са за около 5000 лв.

Емил и Ивка Маркови разказаха пред bTV, че синът им Венцислав е видял от мястото на палежа да бяга кметът Чоков, качен от свой приятел в кола и потеглил в неизвестна посока. Образувано е досъдебно производство, но няма задържани по случая, въпреки свидетелските показания.

Инцидентът е станал към 2.30 ч. през нощта, когато Венцислав се събудил от лай на кучето и се развикал "Ставайте, горим", разказа баща му и допълни, че е опитал да гаси пламъците с маркуч с вода. Съседите също твърдят, че са видели бяла кола да тръгва от там.

Ивка Маркова потвърди, че имат конфликт с кмета на селото.

Става въпрос за имот, за който има презастъпване на територии. Кметът твърди, че част от имота е негов, по кадастрални документи обаче се води, че е общинска собственост и все още това не може да се уточни. Другият конфликт с кмета, в който е влязло семейството, е, че преди изборите синът им Венцислав бил застъпник на конкурент на Чоков - Веселин Тушинов, и разлепял плакати за него. Той е бил предупреден да внимава и, че не е полезно за здравето му да лепи плакати.

Емил Марков обясни, че със сина му са били разпитани в полицията и са им снели натривки, поканили са ги и да се явят на полиграф. "Все едно ние сами сме си запалили колите", коментира съпругата му Ивка.

Тя е убедена, че всичко отново ще приключи с "неизвестен извършител".

Друг от потърпевшите - Радослав, който твърди, че през януари Мартин Чоков го е ударил в една от улиците на селото съобщи, че в понеделник е делото срещу него.

Майка му обясни, че има постоянни заплахи срещу трите й деца. Жената се обърна към прокурора и премиера с молба да отидат в Галиче и да видят какво се случва:

"От 1 май насам постоянно трите ми деца имат заплахи, най-малкото ми дете има заплахи, на Сали Касъмов на племенника от Бяла Слатина. Във Фейсбук го има това и можем да го докажем. Децата ми постоянно ги провокират и това е с цел да направят нещо за делото. Аз искам да се обърна и умолявам главния секретар на МВР, премиера, прокурора: "Умолявам ви, елате тук да видите какво става". Нещо страшно става, ще стане убийство, разберете".

Според съпруга й всичко в Галиче е постановка, а делото ще приключи в полза на Ценко Чоков, защото той си плаща "някъде нагоре", а проверяващите ще приключат проверките с пълни джобове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Проблема е че Герб трябва да управлява и в Галиче и да има светло бъдеще в което да убиват и изнасилват пенсионери за два лева което в Галиче сега не се случва !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: