Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Избират нов общински съветник в Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:11 / 18.05.2018Коментари (0)849
©
Предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград ще започне с обявяване решението на Общинската избирателна комисия относно прекратяване на пълномощията на Илко Стоянов Стоянов- общински съветник от квотата на ПП“ Глас народен“, поради подадената от него оставка и обявяване за избран за общински съветник следващия в листата – Илиана Валериева Керина – Качева и полагане на клетва. В тази връзка общинските съветници ще  гласуват и попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет Благоевград.

На избор с тайно гласуване ще бъдат подложени две предложения, издигнати от инициативни комитети, за удостояване със званието "Почетен гражданин на Благоевград“. Първото предложение е за удостояване посмъртно със званието на актьора Николай Янев Кимчев, за принос в развитието на съвременната българска култура и сценично изкуство и популяризирането на Благоевград. Второто предложение е за удостояване на общественичката Здравка Миленкова Чимева за принос в социално икономическото развитие и популяризирането на Благоевград, по повод 70 годишният и юбилей.

Местните парламентаристи ще дебатират и по внесеното предложение от група общински съветници от ПП "Партия на Зелените", относно изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Една част от предложения, които ще бъдат разгледани на предстоящата сесия, касаят финансиране на процедури "Инвитро" със средства от бюджета на Община Благоевград, отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи, както и одобрение на Междинна оценка на изпълнението на Общинския план за развитие 2014-2020 година на Община Благоевград.

Очаква се съветниците да одобрят предложение относно предоставяне на права на Кмета на Община Благоевград да издаде запис на заповед за авансово плащане по изпълняван административен договор от Община Благоевград по проект: "Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград".

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани  от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 18.05.2018г., и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград в състав: Радослав Тасков,  Злата Ризова, Румен Калайджиев и Илиан Георгиев.

Редовното заседание на Общински съвет - Благоевград  ще се проведе на 25 май 2018 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала "22-ри септември".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: