Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Над 60 млн. лева е проектът на Бюджет 2018 на Община Благоевград
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:16 / 05.01.2018Коментари (0)828
© Blagoevgrad24.bg
Община Благоевград проведе публично обсъждане на проекта на Бюджет 2018 година, който е в размер на 60 044 517 лв. Той бе представен от заместник- кмета по икономика и финанси Иво Николов, заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, заместник- кмета по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева, заместник- кмета *(1 по европейски проекти и програми Зорница Кралева, директор Дирекция "Правно - нормативно обслужване и обществени поръчки" Антония Методиева, както и началник- отдел "Финанси и Бюджет" Стояна Иванова. По време на срещата кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов изслуша мнения и предложения на граждани и пое ангажимент да бъдат разгледани и по възможност включени в Бюджет 2018г.

С повече от 2 милиона лева от предходната година са заложени в Бюджета за 2018 година. "Общата стойност на проекта на бюджет и инвестиции на община Благоевград става 60 044 517 лв.", каза зам.-кметът Иво Николов. По време на дискусията стана ясно, че той е съобразен с икономическите тенденции и рамката, установена със Закона за държавния бюджет за 2018 година, наредбите, приети от Общински съвет- Благоевград, тенденцията в развитието на собствените приходи. В изнесения доклад ясно се отчита прираст в различните дейности. Средствата са разпределени за делегирани държавни дейности - над 33 милиона лева или с 4 милиона повече в сравнение с началния бюджет за 2017 година, и за местни дейности и делегирани държавни дейности, дофинансирани с местни приходи - близо 27 милиона лева. И тук се отчита увеличение с 1 милион лева, спрямо предходната година. Предвидените средства в проектобюджета са разпределени по функции. С най- висок ръст са дейностите по образование, съответно с 18 % и здравеопазване, с 27 %, като се отчита увеличението на минималната работна заплата, което влезе в сила от 1 януари тази година.

Средствата за издръжка на делегираните държавни дейности в бюджета за 2018 година са в размер на 33 169 117 лв., като е отчетен ръст от 15,8 %. 12% е ръстът в направление "Култура" и "Общинска администрация". 

В приходната част на проекта за финансиране на местни дейности са заложени 26 875 400 лв. Към настоящия момент е извършен анализ на събираемостта на приходите, който показва очаквано изпълнение на планираните за 2017 година местни приходи и преизпълнение на приходи от имуществени данъци, постъпления от продажби на сгради и други общински такси. Както обеща кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов в проекта на Бюджет 2018 година е включена и улица "Възрожденска". Жителите, които присъстваха на срещата лично благодариха на кмета за спазеното обещание. Във връзка с безопасността на жителите и гостите на града, още едно обещание е спазено от кмета д-р Атанас Камбитов и през новия бюджетен период предстои да бъде поставена светофарна уредна на входа на кв. "Струмско", както и на ул. "Славянска".

"Проектът на Инвестиционната програма на община Благоевград за 2018 година включва още изграждане на спортни площадки в двора на СОИУЧЕ, както и на XI ОУ, ремонт на дневен център за пълнолетни лица с увреждания на ул. "Скаптопара" № 26, газифициране на Дневен център за възрастни хора с увреждания "Зорница", както и на защитено жилище на ул. "Славянска". Сред заложените обекти още са изграждане на част ВиК на ул. "Руен", ул. "Независимост", "Съединение", ул. "Черно море", "Роден край" както и реконструкция на "ВиК" мрежи на ул. "Марица" и инженеринг на ул. "Търново", каза зам.- кметът Иво Николов. Той допълни, че в част "Изграждане на инфраструктурни обекти" са включени ул. "Илинден"- II с. Рилци, част "Пътна", ул." Черно море", "Владая". Ще бъдат блаоустроени и улиците "Яне Сандански" в село Покровник, "Панайот Хитов", ул." Хан Крум" и района на зоопарка, граничещ с тях по части "Пътна", "Съоръжения", "ВиК", "ОУ" , "ВП" и "Озеляване".

По време на общественото обсъждане в сградата на Община Благоевград присъстваха заинтересовани лица, представители на бизнеса, политически партии, НПО, институции и граждани. Мнения и предложения относно рамките на бюджета, могат да бъдат входирани в Деловодството на Община Благоевград до неговото внасяне за разглеждане на сесия на Общински съвет.

Всеки желаещ гражданин може да се запознае с проектобюджета на Община Благоевград за 2018, който е публикуван на сайта на Община Благоевград - www.blgmun.com, раздел "Икономика".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: