Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Собственик на репатрирана "Лада“: Искам си колата, няма да плащам нищо!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:39 / 11.03.2015Коментари (0)451
© Blagoevgrad24.bg
Архивна снимка
Собственикът на неправилно паркирания автомобил на тротоара на ул. "14-ти полк", марка "Лада", се появи в община Благоевград. Нарушителят на Закона за движение по пътищата и Наредбата за опазване на общинска собственост и обществен ред е 81-годишният З.Х. Вместо да се извини за демонстративното си нарушение и създадените неудобства за пешеходците, той се държа предизвикателно с общинските служители и категорично заяви: "Нищо няма да плащам! Взимам си колата и пак там ще си я паркирам".

Въпросният автомобил бе репатриран вчера /10-ти март/ на общински паркинг, където до момента е натрупана дължимата сума от 90 лв. Сумата включва такса за престой на общински паркинг за едно денонощие - 50 лв. и такса за репатриране - 40 лв. Според общинската наредба всяко следващо денонощие се таксува не по час, а като цяло по 50 лв.

Собственикът на репатрираната кола е потърсил автомобила си и снощи, когато дължимата сума е била около 60 лв. На място са пристигнали полицейски служители, които е трябвало да съставят акт за неправилно паркиране на нарушителя, но той си е тръгнал.

По направената справка в архивите на общинската администрация стана ясно, че нарушителят е декларирал през 2002 година, че притежава автомобил "Лада", но през септември 2012 г. е спрял колата от движение. Репатрираният автомобил е без гражданска застраховка, без технически преглед, без платени данъци и без регистрационни номера.

Сигналът за паркираната на тротоара кола бе подаден в местна медия. Сигнализиращият в писмото се обърна към кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов да се възползва от правомощията си и да отстрани автомобила от тротоара. Гражданинът бе категоричен и че паркираната на тротоара кола може да доведе до човешки жертви".

Общинското ръководство уведомява благоевградчани, че по нареждане на д-р Камбитов стартира акция по отстраняване на неправилно паркираните автомобили в Благоевград.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Формула 1, сезон 2024
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: